...

Posten slår på stortromma

Legger seg tett på TV 2-nyhetene. Se førpremiere av den nye reklamefilmen her!

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 07.09.2012 kl 15:42 Oppdatert 15.10.2012 kl 09:09

Tips en venn på e-post:


Posten - «Posten forandrer seg»

Posten går i kveld på lufta med en splitter nye reklamefilm. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme sier til Kampanje at filmen er utradisjonell på mange måter.

- Den nye filmen skal sendes i reklameblokken rett før TV 2-nyhetene. Det er litt nyfikent grep der vi plasserer filmen i en setting som også er relevant for filmen. Tv-seerne sitter foran tv’en og venter på det som er siste nytt, sier Gjølme.

For nyheter og endringer er sentrale temaer i den nye reklamefilmen som er signert Postens reklamebyrå, Kitchen. I løpet av 90 sekunder forklarer filmen hvordan Posten har endret seg gjennom hele sin historie.

- Filmens tittel er «Posten forandrer seg fordi folk forandrer seg». Det er en profilfilm og den handler om at posten forandrer seg i takt med tiden og nye kundebehov. Det har vi gjort i alle år i 350 år, sier Gjølme.

- Høylytte protester
Samtidig gjøres det et poeng i filmen at endringer ikke nødvendigvis er til det verre. Når postkontor legges om til Post i Butikk gjør Posten det for å møte endringer i samfunnet og nye kundebehov, mens mange oppfatter det som en nedbygging av tilbudet.

- Det kom høylytte protester da vi gikk fra postkontorer til post i butikk. Folk er skeptiske til forandringer, men venner seg til det når de får prøvet ut de nye løsningene. Da blir de godt fornøyd. Med denne filmen ønsker vi å forsterke kundeopplevelsen og fortelle om hvorfor det endrer seg, sier Gjølme.

At verden endrer seg for Posten kommer tydelig frem når en vet at for 20 år siden var det 3.000 postkontor i Norge, mens det om et par år vil være 30 postkontor igjen. Men i stedet vil det være 1.500 Post i Butikk.

Paus får reklamerolle
Gjølme mener den nye reklamefilmen er utradisjonell på flere måter. I tillegg til å plassere den så tett opp mot nyhetssendingen på TV 2, stiller også Ole Paus opp som filmens forteller. Det er første gang Paus stiller opp i en reklame siden har gjorde en IKEA-reklame for mange år siden.

- Ole Paus er en kjent artist og en som er kjent for å betrakte samfunnet Han stiller sjeldent opp i reklamefilmer men takket ja til oss og det fungerer veldig bra. Ikke bare er han stemmen han har også fått en rolle i filmen, sier Posten-direktøren.

- Er filmen et brudd med hvordan Posten tidligere har kommunisert?

- Det er en ny vri fra oss. Vi har alltid vært opptatt av å vise frem tjenstetilbudet vårt, men det å sette det inn i en historisk ramme er en nyvinning fra oss, sier Gjølme.

- Hva er målet med filmen?

- Det er å skape en enda bedre forståelse for de endringene Posten, kommer med og forsterke de gode kundeopplevelsene mange får når de prøver de nye tilbudene. Kommunikasjon fungerer når kundeopplevelsene skal forsterkes, sier Gjølme.

Fra Kitchen har det kreative teamet Bendik Romstad og Anne Gravingen bidratt sammen med Kitchen-sjefen selv, Haakon Dahl. Jens Lien i Einar Film har regien og markedsdirektør i Posten Gro Myking er kundeansvarlig.

På forsiden nå


...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

...

Seks nye til Starcom

Seks nyansatte sjekker inn hos Starcom.

...

- TV 2 burde tatt den helt ut

Rune Møklebust i NRK mener det er bra at kommersielle kanaler kaster seg over sjangeren sakte-tv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.