Det norske oppstartsselskapet Cavai har fått på plass Mats Persson som ny administrerende direktør og Kai Lu som ny norgessjef. Persson overtar sjefsjobben etter gründer Steffen Svartberg, som trer til side for å fokusere mindre på det administrative og mer på Cavais globale vekstambisjoner.

Mats Persson har tidligere hatt en stilling som chief operating officer i Adform og kommer sist fra IBM.

- Jeg har fulgt Cavai tett siden det ble grunnlagt i 2018 og har vært dypt imponert over utviklingstakten og suksessen til selskapet. I tillegg har jeg kjent Steffen i mange år - og jobbet med ham i Adform - så jeg vet vi er et godt team. Jeg gleder meg stort til å bli kjent med alle de flinke menneskene i selskapet og lede Cavai inn i den neste vekstfasen. Jeg er helt overbevist om at vi har en morsom og lovende reise foran oss, sier Persson.

Kai Lu kommer fra Aller Media hvor han har jobbet som strategisk konsernkundeansvarlig i rundt fire år. Han har tidligere jobbet i selskaper som Eniro, Nettavisen og Clear Channel.

Han overtar stillingen som norgessjef etter Ola Tveit, som forlater selskapet.

- Jeg har vært imponert over det Cavai har fått til helt siden oppstarten, de har virkelig løftet samtalebasert annonsering til et nytt nivå. Såpass imponert at jeg ble med på den siste emisjonsrunden. Samtidig går bransjen vår inn i en tåkete vei med cookiedøden, og timingmessig mener jeg at samtalebasert annonsering har en selvskreven plass på denne veien. I tillegg har jeg møtt mange Cavaians på veien, og de har tatt meg med storm med deres passion for faget og selskapet. Jeg gleder meg enormt til å bygge videre på det de har startet på, og med en så engasjert gjeng så får vi det nok morsomt underveis også, sier Lu.

- Trenger ny kompetanse
Steffen Svartberg forteller at han har forsøkt å rekruttere Mats Persson til Cavai i flere år.

- Et selskap er alltid i ulike faser. I den fasen vi er i nå, hvor vi skal gå fra 70 ansatte til over 100 om seks måneder, og kanskje 500 over fem år, trenger vi en annen type kompetanse enn den jeg besitter. Mats har gjort dette med Adform tidligere. De var 70-80 ansatte da han begynte og 850 da de sluttet og han gikk til IBM. Nå kan jeg som gründer fokusere på ting som er nærmere hjertet mitt, som produktutvikling, markedsekspansjon og jobbe tettere med kundene, sier Svartberg.

Cavai hadde en omsetning på 21,2 millioner kroner og et underskudd på 30,8 millioner kroner i 2021. Lønnsomhet har ikke vært en del av planen til Cavai så langt ifølge Svartberg.

- Det er harde kår for teknologiselskaper som trenger mye kapital om dagen. Hvordan påvirker dette dere?

- For vår del har ikke uroen så mye å si i dag. Vi er finansiert, har cash i banken og fortsetter å investere i de markedene vi er i. At det kommer kriger, inflasjonsrekorder og høyere renter, vil begrense forbrukernes evne til å kjøpe produkter og varer. Samtidig er vi i en fase hvor vi fortsatt investerer i markedene våre og vokser måned for måned. Vi er mindre påvirket enn etablerte aktører.

- Dere har ikke hastverk med å bli lønnsomme?

- Nei, ikke akkurat nå, sier Svartberg og forteller at de legger opp til å gå med overskudd i 2024.

Tror på konsolidering
I dag teller Cavai 70 ansatte. Flesteparten jobber i Helsinki, der Cavai har plassert sin teknologiavdeling. Oslo-kontoret teller ti stykker.

- Hvor mange skal dere bli?

- Man vet aldri hvor store selskaper blir. Det er ikke et mål for oss å være flest mulig, bare best mulig til å serve kundene våre.

Det innebærer at Cavai også vil tilby flere produkter enn samtalebasert annonseteknologi.

- Det som kommer til å skje de neste årene, er at byråer, annonsører og mediehus kommer til å ønske å jobbe med færre aktører. Vi har lansert videoprodukter og e-handelsløsninger for å skape en one-stop-shop for brukeropplevelse og kreativitet. Dette vil konsolideres.

- Blir denne trenden forsterket i krisetider?

- Definitivt. Man vil alltid optimalisere supply-kjeden på et eller annet vis. Det er ikke kostnadseffektivt å ha fem-seks partnere. Man bruker mye tid og når forskjellige systemer snakker sammen, vil det ha en kostnad ved at effekten ikke blir like sterk.