Hele 15 millioner kroner i underskudd ble fasit for Eggs Design i sitt første år under Sopra Steria-paraplyen. Det var på høsten i 2021 at konsulentkjempen som har kjøpt flere norske byråer den siste tiden, sikret seg fjorårets Byråprofil-vinner i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå».

Resultatforverringen er dermed oppsiktsvekkende ettersom selskapet gikk 11 millioner kroner i pluss i 2021. Dermed ble resultatsvekkelsen på hele 26 millioner kroner.

Administrerende direktør Kjell Rusti i eierselskapet Sopra Steria Norge mener det primært var oppkjøpet som bidro til underskuddet.

- Ledelsen ble veldig opptatt av salgsprosessen, rett og slett. Forretningsutviklingen og nysalg led under det, og de glemte kundene sine litt, sier Rusti til Finansavisen.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

For regnskapsåret 2022 økte inntektene med snaue 2,3 prosent til 151,5 millioner kroner.  Ellen Lidgren, administrerende direktør i Eggs Design, mener underskuddet først og fremst skyldes markedet.

- Kundene våre var mer føre-var. Verdensøkonomien ble uforutsigbar, og kundene våre avventet. Men vi har også åpnet nytt kontor og ansatt flere. Vi kjører på, spesielt i Oslo, sier Lidgren.

Ellen Lidgren og Øystein Lium-Valmot er nytt lederpar i Eggs Design etter at Ulla Sommerfelt, som hadde lederstillingen siden starten i 2011, sluttet tidligere i år. Store kunder av Eggs Design er SpareBank 1, DNB, Ikea og Cognite. Eggs Design er heleid av Sopra Steria. 

Les også:  Blir ny leder for Eggs Oslo: - En naturlig født leder

Her kan du se tallene til Eggs Design for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK. 

Eggs Design 2022 2021 Endring i %
Omsetning 151,5 148,0 - 2
Driftsresultat −14,7 10,7 -
Resultat før skatt −15,2 10,5 -