Gjennom en rettet emisjon kjøper Netlife-gruppen, som består av gamle Bring Dialog og Netlife Research, 50,1 prosent av nystartede Data Factory. Data Factory er et selskap som samler inn og analyser data i stor skala.

- Data er den nye og moderne oljen, er det ikke det det heter, sier administrerende direktør i Netlife Dialog og Netlife-gruppen Arild Horsberg.

Han sier han kjenner folkene bak selskapet han nå kjøper fra langt tilbake i tid.

- De har vært 25 år i markedet og jeg kjenner dem som noen av de aller dyktigste i bransjen på analyse og sammenstilling av data. Nå kan vi tilby teknologi som er helintegrert med kundens egne løsninger. For kundene våre betyr det et automatisert beslutningsgrunnlag, basert på en unik datakvalitet, sier han.

Grunnleggerne av Data Factory startet i 2005 Lindorff Match, som i 2011 ble solgt til Bisnode. Selskapet har frem til nå vært 100 prosent eiet av samtlige ansatte og blant gründerne finner en bransjenavn som Eskil Aarthun, Per Schjetne, Øyvind Bjørnelykke, Andreas Kongelstad, Erik Konttorp og Jon Chr Amble.

- Vi har kjent Netlife Dialog som gode konkurrenter i mange år og gleder oss til å bli en del av Netlife-familien, sier fabrikksjef Jon Chr. Amble i Data Factory.

Les også: Netlife-sjefen slutter

- Det er en startup
Dermed fortsetter gamle Bring å kjøpe selskaper. Først var det Netlife Research før selskapet i mai i år kjøpte Delivermore. Nå kjøper Horsberg gjennom Netlife Gruppen majoritet i det nystartede Data Factory som enn så lenge ikke har opparbeidet seg noen omsetning.

- Det er en startup vi kjøper oss inn i så det er kompetansen og menneskene vi kjøper. Det er noen bindinger der, men det viktigste er at de fortsetter å jobbe der de vil. Dette er vinn-vinn for begge parter, sier han.

Horsberg sier likevel han på sikt tror Data Factory, som skal operere som et adskilt selskap fra Netlife, kommer til å omsette for 40-50 millioner kroner «på en to-tre års sikt». Det kommer på toppen av de nærmere 300 millioner kronene Netlife og Bring, eller Netlife-gruppen, omsetter for i dag.

- De kommer til å levere et betydelig bidrag til Netlife-gruppen, sier han.

Vinner av Byråprofil
Netlife vant tidligere i høst Kampanjes store byråkåring «Byråprofil» for tredje gangen på rad i klassen for «Beste teknologi- og designbyrå».

Les mer: Netlife er best i tech-klassen i Byråprofil

- Hvor stor i omsetningen tror du Netlife-gruppen vil være om fire-fem år?

- Ambisjonen er å se et 5-tall foran der, men det tallet og den ambisjonen er ikke styregodkjent. Vi skal uansett bli større enn vi er i dag både gjennom oppkjøp og organisk vekst. Veksten skal heller ikke skje på bekostning av kvaliteten vi leverer, sier Horsberg.