Da er det endelig duket for å kåre vinneren av Aller Best 2020. Selv om årets kåring er litt annerledes, er den allikevel like høytidelig som den pleier. Forskjellen fra tidligere år er bare at vi befinner oss i mediebyråets lekre lokaler – med kunden på storskjerm i bakgrunn, slik vi har blitt vant med det siste året.

Det er en stolt gjeng som mottar juryens begrunnelse av juryleder Chris Tallerås Steen for hvorfor akkurat de er vinnere av casekonkurransen, og med rette.

Eksepsjonelt samarbeid, innsikt, nærhet, begeistring, ny teknologi, fleksibilitet, inspirasjon, engasjement, god effekt, ekte mennesker og ekte historier er noen av ordene som beskriver årets vinner av Aller Best.

Lokal finale

Gjennom 2020 har en kompetent jury studert og juryert mange caser. Og den 4. mars var det duket for lokal finale i på teams med hele gjengen i kommersiell avdeling i Aller. Her ble de ti beste casene ble presentert og alle fikk muligheten til å avgi sin stemme.

Årets caser holdt et skyhøyt nivå, og etter en opptelling i etterkant, ble det klart at caset som nå har vunnet Aller Best 2020 også fikk flest stemmer fra «folket» i tillegg til juryens favør. Juryen og "folket" var også samstemte på de to neste plasseringene, og de tre beste er Obs BYGG, Telenor T-We og Helsedirektoratet.

Og vinneren er Helsedirektoratet!

Se utdelingen og juryens begrunnelse i filmen under.

F.v. Henriette Skådinn, rådgiver og kreativ prosjektleder for kampanjen i Mindshare, Christian Næss Gundersen, Account Director i Mindshare, Jasmina Lie, strategisk kundeansvarlig i Aller, Chris Tallerås Steen, kommersiell direktør og juryleder i Aller samt Helsedirektoratet på storskjerm i bakgrunnen f.v.Ove Jørgensen, senior rådgiver og Jakob Linhave, avdelingsdirektør Miljø og Helse.

The Champions team

Vinnerteamet besto av Jasmina Lie fra Aller, Christian Næss Gundersen og Henriette Skådinn Mindshare, Hedda Refsum Schultz fra Helsedirektoratet (i mammapermisjon). I tillegg var Per Høj Reklamebyrå en viktig brikke i kampanjen.

Christian Næss Gundersen mener caset vinner på tre veldig viktige ting. Det er innsikt, ekte historie med ekte mennesker og samarbeid.

- Vi synes det er utrolig spennende å vinne med et case, og det er viktig å vinne Aller Best. Men det vi egentlig er mer opptatt av enn å vinne en pris er jo det at kampanjen virket.

Ikke bare er disse fire røykfrie, men vi vet gjennom innsikt at vi har inspirert mange til å slutte å røyke. Vi elsker dette prosjektet fordi vi er med på å gi folk en bedre hverdag. Denne kampanjen er med på å redde liv, sier Christian Næss Gundersen.

Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Jakob Linhave er godt fornøyd med både kampanjen og samarbeidet de har hatt med Aller, Mindshare og Per Høj. Han synes også at det er veldig hyggelig å vinne priser, men mener som Næss Gundersen at resultatet er det aller viktigste.

- Det er en anerkjennelse for et veldig godt samarbeid. Men det viktigste er at de faktisk sluttet å røyke. Vi tok en stor sjanse med å følge deltakerne i 28 dager mot røykeslutt, vi hadde jo ingen garanti på at de ikke skulle sprekke. Da er det hyggelig at de faktisk klarer det, sier Jakob Linhave.

Det er flere elementer som gjør dette til en suksesshistorie. Henriette Skådinn, som har vært rådgiver og kreativ prosjektleder for kampanjen, trekker frem det gode samarbeidet mellom partene rundt bordet som et viktig suksesskriterie. 

- Vi har utnyttet kompetansen som alle sitter på og jobbet frem løsninger sammen. Det har ikke vært noen prestisje, og vi har hatt ukentlige møter der vi har lagt til rette for å justere og optimalisere kampanjen underveis – kunde, medie, reklamebyrå og mediebyrå sammen. Det tror jeg virkelig er nøkkelen til suksess når man skal jobbe ut 360-konsepter, og som i dette tilfelle skulle distribueres også utover Aller Media sine flater. Det har vært et spesielt givende og lærerikt prosjekt å jobbe med, med et team som har hatt stor entusiasme og pågangsmot i alle steg av prosessen, avslutter hun.

Henriette Skådinn forteller at kampanjen også skapt et enormt engasjement i sosiale medier, noe som egentlig er ganske vanskelig å få til.

- Ja, vi har til og med vært med på radio, skyter Jasmina Lie inn. - Det ble en snakkis på NRK. To radioverter plukket opp kampanjen, og ble gira på å slutte selv. Og det var nettopp det nære de tok opp, at de kunne kjenne seg igjen i det, sier den nybakte vinneren fra Aller.

Jasmina Lie forteller at de fire deltakerne i kampanjen er nøye utvalgt for å gjenspeile befolkningen.

- Vi er en befolkning med veldig mange typer mennesker og ulike type motivasjoner til å slutte å røyke. Å det å bruke fire helt ulike personer vil derfor inspirere helt forskjellige typer mennesker. Vi viser at det ikke er bare er en vei til målet, sier Jasmina Lie.

Se mer om kampanjen og løsningen under.

2. plass: Obs Bygg – «Verdensmestere i å pusse opp»

For andre året på rad briljerer Obs Bygg på topp tre-listen, og det er gjengen bak prosjektet veldig stolt av! Tett samarbeid, langsiktighet, skreddersøm, engasjement og eierskap mener teamet - f.v. Thomas Johansen PHD, Gard Robert Hasselstrøm Obs Bygg og Josephine Messa Aller - er det som skal til for å nå gode resultater.

Gard Robert Hasselstrøm er markedssjef i Obs Bygg. Han fremhever trekantsamarbeidet med Josephine og Thomas Johansen i PHD Media som veldig godt.

- Gjennom samarbeidet med PHD over mange år vet de hva vi ønsker og hva vi leter etter. Blant annet på grunn av sine medietekniske løsninger ble Aller pekt på som en spennende mulighet. Josephine og teamet hennes har demonstrert Kraften i Aller, Ikke bare gjennom løsningen, flatene og effektmålingene, men også gjennom evnen til å finne løsninger og viljen til å lykkes sammen med oss. Med god utholdenhet og gjennomføringsevne så kommer det resultater, sier Gard Robert Hasselstrøm.

3. plass: Telenor T-We – «Slik hjalp vi over 124.000 kunder med å finne sin nye favorittserie»

F.v. Martin Wenstad Janssen i Cavai, Carl-Adam Sjölander i OMD, Irén Udnæs i Telenor Norge, Joakim Thorkildsen i NewsLab og Andreas Gaarder i Aller.

Carl-Adam Sjölander, digitalrådgiver i OMD, var også med på fjorårets vinnerlag. Han mener Aller Best-prisen er viktig fordi den setter søkelyset på de gode samarbeidene.

- Aller Best er en ekstrem kul konkurranse. Den belyser det vi holder på med og de genuine samarbeidene. Det er de gode prosessene, og at man har funnet styrken i hverandre og jobbet smertefritt. Og det er også svaret på hvordan det er å jobbe med Aller. Aller har en ekstrem god prosjektledelse, gode ideer og man jobber med faglig sterke mennesker som jobber hardt. De tar eierskap, og det gjør de veldig enkelt. De leverer på det vi ønsker at de skal levere på, sier han.

Les mer om casene her: Ti blir til tre

Juryen 2020

- En stor tusen, tusen takk til den eksterne juryen. I tillegg til juryeringen, har de også fungert som coacher. Dét vil si at de har guidet, tipset og rådet folka våre der det trengs, og hjulpet dem frem mot en finale. De har vært med på å løfte Aller Best til nye høyder, sier en svært fornøyd juryleder Chris Tallerås Steen.

Foruten leder av juryen Chris Tallerås Steen besto den eksterne juryen for Aller Best 2020 av Cecilie Matheson som er rådgiver og strateg i ROCS, Dan Ruben Johansen som er markedssjef digital B2C og marked i Aller Media og Thomas Johansen som er digital direktør i PHD.

Aller Best 2021

Aller Best er allerede i gang med en ny sesong, og en meget kompetent jury er på plass. Onsdag 5. mai, deler de sine smarte tips og triks; «Slik skriver du et perfekt case» – så følg med!