I et marked der følgertall virker å være den mest verdifulle valuta mener Merethe Nyvold Johannesen i Belong at det er viktig å ta et steg tilbake og se verdiene som ligger bak.

- Høye følgertall er vel og bra, men det er mye viktigere at påvirkeren deler verdier med merkevaren. Ta for eksempel Hyundai som sponser Karsten Warholm. Her er det en klar tilhørighet i verdier, som igjen underbygger og skaper troverdighet for merkevaren.

For er det én ting merkevarene etterstreber er det troverdighet. Gjennom Hyundais markedsaktiviteter skaper Warholm en naturlig link mellom seg og merkevaren uten at det går utover hans integritet eller verdigrunnlag.

- Karsten har jobbet knallhardt for å nå mål som de fleste kanskje vil se på som uoppnåelig. Det samme gjelder for Hyundai som har en sterk visjon om å bidra til en bilhverdag med mindre utslipp. Setningen "Dette er bare begynnelsen" ble derfor en naturlig fellesnevner for Karsten og Hyundai, forteller Nyvold Johannessen.

Byråleder Merethe Nyvold Johannessen har klare meninger om hvordan man bruker influencer marketing riktig. Foto: Marius Svendsen, Belong

Begrepet influencer rommer så mye mer enn bare toppbloggere med store følgermasser på instagram. I dag kan så og si hvem som helst, så lenge du som merkevare mener at denne personen deler dine verdier og formidler dem på en god måte, nå ut til folk. Spredningen står byrået for, og vi ser uansett en tydelig vridning mot at plattformene vektlegger betalt spredning fremfor organisk.

- Har influenceren nok pondus, troverdighet og stamina kan vi som byrå sørge for at budskapet når den rette målgruppen. Jobben ligger i annonseringen og hvor pengene plasseres.

Som med eksempelet "Hyundai og Karsten Warholm" mener Merethe i Belong at et langsiktig samarbeid er nøkkelen til suksess. Å bygge en kobling mellom merkevaren og influenceren over tid, fremfor korte enkeltkampanjer, bygger troverdighet i samarbeidet både for influenceren og merkevaren.

Så, med en naturlig link mellom merkevare og påvirker treffer dermed budskapet bedre hos målgruppen. Det å være seg bevisst rundt publikums skepsis og at de oftere ser content med kritiske briller er også viktig når man velger hvem som skal representere merkevaren. Står influencerne virkelig for dette? Eller er dette bare kjøpt og betalt? Dette er spørsmål ethvert byrå bør stille seg. Og dermed er svaret enkelt; Troverdighet ligger i verdiene.

7.mai arrangerer Kampanje den splitter nye konferansen Influencer Marketing-dagen på Hotel Contintental.

Se programmet og meld deg på her