Recheckit er et teknologiselskap som har vokst i rakettfart. Selskapet leverer teknologiske løsninger som sikrer mer effektiv trafikk inne på hjemmesiden. Produktene er bygget på ledende atferdsbasert konverteringsteknologi de selv har utviklet. Slik hjelper de kundene sine med å gjøre besøk om til salg.

I 2019 hadde selskapet en omsetning på 20 millioner kroner.

Der det hele startet

For 10 år siden kom Aaserud over en rapport som fastslo at 7 av 10 personer velger å avbryte et kjøp på nett. Netthandelsplattformer hang etter og klarte ikke å håndtere den enorme veksten innen netthandel. Her øynet han muligheten til å møte et voksende behov på markedet.

– Jeg så at mange brukte mye penger på markedsføring som leder besøkende inn på nettsiden, men for mange stoppet det her. Jeg ønsket å skape en løsning som gjorde markedsføringsbudsjettet mer effektivt for nettbutikker.

– På den tiden var det også lite konkurranse på det Skandinaviske markedet når det kom til effektive salgstuneller på nett. Jeg visste derfor at vi satt på en innovativ idé, forteller Aaserud.

Løsningen ble Recheckit og produktene smarte onsite displays og fast track-teknologi.  Selskapet ble etablert i 2012, men virksomheten tok for alvor av i 2015. Før den tid bestod bedriften kun av Aaserud selv og én annen ansatt.

– I starten leide vi inn folk da vi ikke hadde råd til å ansette. Etter 2015 har vi hatt rask og kontinuerlig vekst, og i dag er vi oppe i 20 faste ansatte, forteller han.

Landet store investorer

Før Recheckit hadde Aaserud vært med på å bygge opp flere suksessfulle selskaper for andre. Denne gangen ville han gi det forsøk selv.

Aaserud gikk inn i selskapet som hovedaksjonær, men visste at han trengte sterke investorer med på laget for å lykkes. Målet var helt fra starten av å bygge et stort selskap, derfor så han etter en investor som var kapitalsterk og kunne tenke langsiktig sammen med ham. Etter møysommelig research og planlegging fikk han med seg store investornavn som Trond Riiber Knudsen og Erik Must.

– Jeg gjorde et dypdykk i mitt eget nettverk, og gjennom bekjente fikk jeg ordnet et møte med Erik Must. Jeg visste jeg måtte komme forberedt til dette møtet og vi fikk raskt god kjemi. Etter et par oppfølgingsmøter var avtalen i boks, forteller Aaserud.

Neste utfordring ble å finne dyktige medarbeidere på et minimalt budsjett:

– Det å skaffe rett personell og bygge et team som fungerer godt sammen er alltid en utfordring når man leder en ukjent og nyoppstartet bedrift. Heldigvis fikk jeg med meg flere  ressurssterke ansatte som hadde stor tro på prosjektet, og som ønsket å bygge selskapet sammen med meg, forteller Aaserud.

Etter hvert som det kom nye ansatte ble flere av disse også med på eiersiden. I dag er rundt halvparten av de ansatte deleiere i selskapet.

Enorm vekst i 2019

2019 var et knallår for Recheckit. Et fulltallig og kompetent styre kom på plass, nye rutiner ble opprettet og store deler av infrastrukturen ble oppgradert og effektivisert.

– I tillegg fikk vi på plass løsninger for bedre kontantstrøm som er viktig for å stabilisere økonomien. Vi hadde også salgsrekord når det kom til antall nye kunder, noe som skyldes at vi har fått på plass solide salgs- og kundeserviceteam som samarbeider godt sammen.

I fjor hadde Recheckit tidenes beste nykundevekst så langt, da de vokste med 40 nye kunder. Dette tilsvarer en økning på 50%. Blant de nye kundene de landet var SATS, Deichmann, Nordea, Scandlines og NorgesEnergi.

Recheckit er en SaaS-bedrift (Software-as-a-Service). I motsetning til tradisjonelle IT-bedrifter, tilbyr SaaS-bedrifter løsninger på en skybasert infrastruktur. Dermed slipper kunden å laste ned og installere programvaren på lokale servere. Dette bidrar til en mer kostnadseffektiv og konverteringsvennlig løsning for kunden.

Sikter mot utlandet

Recheckit har allerede fått en rekke globale selskaper på kundelisten. Aaserud mener internasjonalisering er viktig for norske bedrifter, derfor er målet videre å vokse ut av Norge.

– Fokus fremover er vekst. Vi skal fortsette å utvikle den unike teknologien vår, tiltrekke oss enda flere dyktige medarbeidere og partnere, lande nye spennende kunder og ikke minst fortsette å utvikle de fantastiske kundene vi allerede har.

Recheckit vokser allerede raskere enn forventet. I løpet av 2019 gikk de fra å være 9 til 20 ansatte. Aaserud ser for seg å utvide staben betydelig også i år.

– Vi er en ambisiøs gjeng, og er stadig på utkikk etter flere dyktige ansatte til å styrke teamet vårt, avslutter Aaserud.

Blant kundene til Recheckit er Ikea, Komplett, Varner Gruppen, Telenor, Schibsted og Helly Hansen.