Mye har forandret seg det siste året, men julaften kommer 24. desember i år igjen – heldigvis! 

For mange begynner oppkjøringen og forberedelsene til høytiden allerede så tidlig som i oktober. I jakten på akkurat de riktige julegavene til venner og familie, er det mange som følger med på både Black Friday og Cyber Monday, og i den forbindelse er det relevant å trekke frem litt statistikk: Hele fire av fem Snapchattere bruker Snapchat for å planlegge høytiden. 

Snapchattere bruker nemlig Snapchat aktivt i denne jakten – både for å finne ut hva de selv ønsker seg og for å finne gaver til andre. Snapchatterne er trendsettere, og innholdet de finner på Snap, inspirerer mer enn innhold de finner i de fleste andre kanaler. Tre av fire sier at de lar seg inspirere av folk de har kontakt med gjennom appen.

Kjøpesterke snapchattere

Dette er viktig for annonsører, fordi Snapchat-publikummet er en veldig kjøpesterk og svært digitalt avansert gruppe. Internasjonale tall viser at 85 prosent av snapchattere handler på nett, og 58 prosent av dem gjorde slike kjøp gjennom mobilen allerede i 2020. 

I år viser prognoser at 67 prosent av all e-handel vil skje på mobilen, og snapchattere handler i gjennomsnitt for dobbelt så mye i november og desember som de gjør resten av året.

Én sak er alle mulighetene Snapchat gir annonsører til å engasjere potensielle kunder før de gjør et kjøp. Noe helt annet, og ganske unikt for Snapchat, er at plattformen ofte også benyttes til å «feire» gode kjøp man har gjort ved å snappe om det til familie og gode venner. 

Men det slutter ikke der: Hvis en snapchatter får akkurat den gaven han eller hun ønsket seg og håpet på, kan det fort gå ut en gledes-snap til de nærmeste for å feire også det – særlig hvis de allerede har kommunisert om dette på Snap tidligere.

Treff flere grupper direkte

På denne måten går altså annonsekronene ikke bare til å påvirke kjøperne direkte, men også til å få dem til å spre engasjementet til en hel Snapgruppe – ja, faktisk ofte flere grupper – siden Snapchattere gjerne deler sitt engasjement for din merkevare med familie og venner. 

Her hjelper det også at annonser på Snapchat er mer enn bare reklame – de er engasjerende opplevelser som inspirerer brukerne. Det er blant annet dette som gjør at Snapchattere er 61 prosent mer tilbøyelige til å hente inspirasjon fra reklamene som møter dem enn brukere på andre plattformer.

Snapchat har laget en egen side med alt annonsører behøver for å få full uttelling for reklamekronene på Snapchat-plattformen denne julehøytiden.