Det begynner med å sette tydelige mål – og å måle de rette tingene. Strategi og løsning må evne å levere på disse målene, både når det gjelder hvilke plattformer og kanaler som benyttes for å nå ut til målgruppen, samt budskap og innhold som oppleves relevant og blir lagt merke til. Dette er godt dokumenterte faktorer som er kritisk å ha kontroll på for markedsaktiviteter – også i digitale kanaler.

Konkurranser som for eksempel Gulltaggen er derfor viktig: Konkurransene setter fokus på digitale løsninger og kampanjer som kan dokumentere effekt, og dermed gi både læring og inspirasjon for andre.

Strategisk forståelse for digitale kanaler

Starcom ble mestvinnende mediebyrå i Gulltaggen 2020, hvor vi igjen viser vår styrke innen strategi: Starcom har vunnet gull i kategorien Mediestrategi i alle de fire årene Gulltaggen har hatt kategorien. I år hentet vi i tillegg til gullet også hjem 2 bronse i denne kategorien. For andre år på rad ble det gull sammen med Burger King, og de to bronsene fikk vi sammen med kundene våre Circle K Norge og Høyskolen Kristiania.  

Integrert markedsføring fungerer

Årets gull, for kampanjen «Whopper bunadsveske» med Burger King, er en kampanje som også beviser at de beste løsningene ofte oppstår når ulike kompetansemiljøer samarbeider: Kampanjen er utviklet i tett samarbeid på tvers av byråene i Publicis-gruppen; fra mediebyrået Starcom til reklamebyrået Kitchen og PR-byrået MSL.

Ved å integrere markeds- og PR-/kommunikasjonsarbeidet tidlig i utviklingen av en kampanje, er det større sjanse for å få en kampanje som både gir langsiktig merkevarevekst og mer umiddelbar salgsvekst.

De premierte casene våre fra årets Gulltaggen, alle innen mediestrategi, kan du finne her: http://starcom.no/nyheter-og-fag/nyheter/starcom-viser-muskler-gulltaggen-2020