Drøyer med reklamesøksmål

På tross av at utendørs-selskapet Clear Channel gikk høyt på banen i desember har det varslede søksmålet mot Bergen Kommune latt vente på seg.

Publisert Sist oppdatert

Nå bekrefter imidlertid Clear Channel overfor Kampanje at søksmålet er underveis, men det er også alt selskapet ønsker å si.

– Vi har besluttet å ikke uttale oss om søksmålet. Vi kommer ikke til å kjøre denne saken i mediene, skriver administrerende direktør Toivo Møller Pettersen til Kampanje i en e-post.

Etter at bystyret i Bergen sist høst stemte ned avtalen om utendørsreklame som var forhandlet frem med Clear Channel, svarte selskapet med å varsle et erstatningssøksmål. På de drøye tre månedene siden uttalelsene falt har det ikke skjedd stort. På spørsmål om et søksmål allerede er sendt, svarer Møller Pettersen:

– Søksmålet er ikke sendt, men det kommer et søksmål. Vi kommenterer ikke denne saken ut over dette, lyder kommentaren fra selskapet.

Etter det Kampanje har kjennskap til har hovedinnholdet i søksmålet vært klart en stund, men en siste gjennomgang av innholdet i søksmålet skal ha forsinket prosessen.

Saken bygger på at Statens Vegvesen, Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune sommeren 2004 i fellesskap utlyste en konkurranse om levering av reklamefinansierte bymøbler. Statens Vegvesen og fylket aksepterte tidlig i prosessen et tilbud fra Clear Channel som ville gitt kommunen 900 leskur, tre publikumstoaletter og et nytt bysykkel-system.

I ettertid viste det seg imidlertid at bystyret i Bergen likevel gikk imot avtalen i oktober 2005, og vedtok å avlyse konkurransen. Clear Channel mener avlysningen var usakelig og at den utløser en erstatningsplikt overfor selskapet.

Det har lenge vært spekulert i hvorvidt Clear Channel akter å kreve erstatning for fremtidige inntekter avtalen ville gitt, eller om de nøyer seg med å få dekket sine utgifter i forbindelse med konkurransen. Hvis selskapet krever erstatning for fremtidige inntekter, såkalt positiv kontraktserstatning, kan erstatningskravet beløpe seg opp mot 90 millioner kroner. Ved utgiftsdekning, negativ kontraktserstatning, er kravet anslått til å være i overkant av 10 millioner kroner.

Kommuneadvokaten i Bergen har tidligere uttalt at de mener kommunen er på trygg juridisk grunn ved at de har tatt forbehold om politisk godkjenning av avtalen.

Powered by Labrador CMS