Lanserer magasin i åtte varianter

Findexa med Telefonkatalogen, Gule Sider, Ditt Distrikt og BizKit går nye veier i markedsføringen. Nå lanserer informasjonsselskapet et magasin som utgis i åtte ulike utgaver og som følger strategien til en DM-kampanje.

Publisert Sist oppdatert
– Målet er å komme tettere på kundene våre. I tillegg til å fortelle dem om egne produkter ønsker vi å tilby dem en merverdi. Merverdien er et blad om markedsføring som er spesialtilpasset kundene i forhold til hvilke bedrifter og bransjer de er i, sier markedskonsulent Mona Blomdal i Findexa AS til Kampanje.

Findexa har tatt samtlige bedrifter og bransjer i Norge og delt dem inn i ni profiler etter tilhørighet og ulike felles kriterier. Ut fra dette kartet har selskapet utviklet et magasin om markedsføring, som tilpasses hver enkelt profil.

– Man må snakke forskjellig til ulike bedrifter og bransjer, derfor har vi valgt å lage magasinene ulikt, slik at de henvender seg med relevant informasjon for den enkelte mottaker, sier Blomdal.

Findexa AS omsetter informasjonsprodukter for drøyt to milliarder kroner i år, og har 3000 ansatte. I Norge omfatter produktene telefonkatalogen, Gule Sider, Ditt Distrikt, og Bedriftskatalogen BizKit.

Magasinsatsingen Findexa gjør koster to millioner kroner.

– Men det er dyrere å lage blader ingen leser, sier hun.

Markedsføringsbladet lages i åtte varianter som tar utgangspunkt i en egen modell Findexa har fått utarbeidet for å segmentere hele det såkalte business to business markedet.

– Vi må snakke på ulik måte til de ulike bedriftene om markedsføring avhengig av hva de driver med, sier Blomdal.

Bladene skal distribueres som direkte markedsføring med et totalopplag på 25000 eksemplarer fire ganger i året.

– Flere bransjer og bedrifter er beslektet og har likhetstrekk, derfor har vi definert hele businessmarkedet til ni forskjellige profiler. Målet med dette er selvsagt å kommunisere relevant og effektivt til den delen av kundemassen vår vi har tro på å bygge langsiktige forbindelser til, sier hun.

Som eksempler på kundesegmenter nevner hun håndverkeren som både er praktisk, lojal, mobil og selvstendig, men som alltid har noe arbeid han skulle ha gjort for andre først.

Industrilederen, som representerer hjørnesteins bedriftene i distrikts-Norge er nok et segment, mens opplevelses-segmentet består av reiselivs- og underholdningsbransjer, som realiserer drømmer og inspirerer publikum til nye opplevelser de ikke får daglig.

Det er publiseringsbyrået Edit, ledet av Jan Amundsen som står for all produksjon av magasinene, og som vant oppdraget i kamp med fire andre byråer.

– Vi trengte en partner som var faglig sterk og som har troverdighet og redaksjonell integritet, sier Mona Blomdal.

Powered by Labrador CMS