TV 2 har valgt det norske Mediateket fremfor større internasjonale konkurrenter når de nå skal gjøre en betydelig modernisering av sin tv-produksjon.

TV 2 skal i gang med en omfattende effektivisering av sin TV-produksjon, ogetter en omfattende utvelgelsesprosess har de nå valgt å signere en avtale med norskeide Mediateket. Avtalen inkluderer både vanlig TV-produksjon i TV 2s 11 tv-kanaler og on-demand-innhold på TV 2 Sumo.

- Mediatekethar en helt unik spisskompetanse på dette området som kan hevde seg i internasjonal målestokk. Dette er en virksomhet som virkelig forstår moderne TV-produksjon, og de har smarte og fremtidsrettede løsninger som passer perfekt for oss, sier teknologidirektør Håvard Myklebust i TV 2 i en pressemelding.

 Mediateket ble etablertfor 14 år siden av Jørgen Scheel.

- Mediebransjenhar vært overraskende sene til å bruke mulighetene som ligger i moderne teknologi.Vi har sett at de kan spare store ressurser på å effektivisere den tekniske delen av TV-produksjonen. Det er en betydelig fjær i hatten for oss at også TV 2 mener at vi har de beste løsningene på dette området, sier Scheel.

Mediateket holder til på Stabekk og eies av selskapets egne ansatte, der de største aksjonærene er gründer Jørgen Scheel og daglig leder Gro Setereng. Selskapet omsatte for 27,3 millioner kroner i 2013, mot 22,7 millioner året før, og fikk etter å ha gått i minus noen investeringsår et driftsresultat på nesten 2,5 millioner kroner.