PR-byrået Släger fikk en hyggelig aften i Paris i går. For ikke bare vant kampanjen «Gutten som fryser» European Excellence Awards i kategorien «Non-Govermental Organisations», kampanjenfilmen for SOS Barnebyer fikk også hovedprisen «Årets kampanje» og ble dermed kåret til beste PR-jobben på tvers av 60 kategorier og over 1.600 innsendte bidrag.

- Jeg har ikke ord, sier partner og kundeansvarlig Henning Sverdrup i Släger til Kampanje.

PR-byrået Släger ble opprettet i 2005 av Eirik Øiestad og Henning Sverdrup, men det var først i år at byrået for alvor befant seg i overskriftene da kampanjen de utarbeidet for SOS Barnebyer skjøt fart både på redaksjonell plass og i sosiale medier. YouTube-videoen om gutten Johannes som sitter og fryser på en busstopp i Oslo har fått titalls millioner med visninger i sosiale medier, var en av Aftenpostens mest leste saker og fikk internasjonale omtale i alt fra Huffington Post, Al Jazeera, Time og Telegraph til Perez Hilton.

- Til tross for at vi har mange arbeider vi er stolt av, så er dette første gang vi melder oss på i en konkurranse. Vi opplever kanskje aldri å lage en kampanje som går globalt igjen, så vi mente anledningen var god. Vi angrer ikke, sier Henning Sverderup til Kampanje.

Ifølge Släger-sjefen «gråt juryen under gjennomgangen» og han forteller om en overveldende respons da de gikk ned fra scenen etter å ha mottatt prisen.  

- Folk ville prate om «Gutten som fryser». Dette er åpenbart en kampanje folk har fått med seg. Vi gleder oss på vegne av SOS-barnebyer og Pure Content, som var en helt avgjørende del av denne suksessen, sier han.

Sjefen lover tidenes julebord i morgen.

- Ja i morgen er det julebord, hvor hele Släger-troppen får anledning til å feire. Det blir derfor fest to dager til ende, sier han.

Släger har hatt en stabil omsetning på 10,8 millioner både i 2011 og i 2012. Resultat før skatt var i 2012 på 1,7 millioner kroner. Endelige tall for 2013 er ikke klart, men foreløpige tall viser en omsetning på 12,9 millioner kroner og et resultat før skatt på 1,5 millioner kroner.

Også det norske PR-byrået Trigger vant gull på under det internasjonale PR-mesterskapet og det var første gang et norsk byrå vinner tre gull under European Excellence Awards.  Trigger sikret seg gull for Nidar med Laban på ferie i kategorien Food and Beverage, Aktiv Mot Kreft med Call On Me i kategorien Associations og Miljødirektoratet og Det norske hageselskap med Summende hager i kategorien Government Agencies & Parties.

- At vi vinner tre gull for tre så ulike kunder med så forskjellige behov viser at vi har en bredde i rådgivningen vår som er svært solid. Likevel er det ingen tvil om at alle kundene har et par viktige ting felles. De tør å tenke nytt og de er viktige samarbeidspartnere for oss underveis i arbeidet. Uten bidragene fra kundene våre hadde vi aldri klart å levere vinnerjobber, så vi er svært takknemlige for at de tør å satse på oss og velger å jobbe med oss, sier Preben Carlsen, daglig leder i Trigger, i en pressemelding.

Totalt tok dermed norske pr-byråer fem av 18 gull. Øvrige norske finalistene var byråer som Burson-Marsteller, PR-Operatørene, Saatchi&Saatchi og Geelmuyden.Kiese, Iteo, JRPR, Nucleus og Try, som stod for.

European Excellence Awards får hvert år inn et par tusen nominasjoner som blir vurdert av 30 av de fremste kommunikasjonsekspertene i Europa. Det er en av to store PR-priser i Europa, som er best kjent som PR-bransjens eget Europamesterskap.

Gullfest: Trigger fikk med seg hele tre gull.  Fra venstre Karoline Bye Olerud, prosjektleder i Trigger, Magdalena Kamøy, kreativ leder i Trigger, Anette Schiøll i Aktiv Mot Kreft, Andreas Ziener, innholdsrådgiver i Trigger og Johannes Fjose Berg, PR-rådgiver i Trigger.