Børge Vik Sandengen er klar med sin nye byråsatsing. Det nye byrået som kommer til å være sterkt digitalt orientert, har fått navnet DayTwo.

- Nå har vi vært gjennom dag én av internett og er klare for dag to. Derfor lanserer vi DayTwo, sier Børge Vik Sandengen til Kampanje.

Det gjør han sammen med flere av sine gamle kollegaer i det nå nedlagte digitalbyrået Mediafront. Mediafront ble kjøpt opp av McCann Worldgroup og opererte lenge under eget merkenavn. Men etter en større omorganisering i McCann i vår, valgte man å avvikle selskapet og legge de ansatte inn under reklamebyrået McCann. Dermed sluttet flere sentrale Mediafront-ansatte.

En av dem var Mathias Friis som nå finner sammen med sin tidligere daglige leder i Mediafront, Børge Vik Sandengen. Sandengen sluttet i McCann i 201 og tar på seg lederansvaret i DayTwo.

Les også: Flere McCann-sjefer slutter

Også flere av de andre som blir med på oppstarten har fortid fra Mediafront som for eksempel Sverre Stabel.

- Blir DayTwo en videreføring av Mediafront?

- Vi er ikke en videreføring av Mediafront. Det der er nesten tilfeldig Her er det trosretningen til DayTwo som er det sentrale. Vi har samlet folk som tror på å  utfordre tradisjonelle reklamebriefer og svare med løsninger som gir relevante opplevelser for folk. Da kan vi skape god kommunikasjon og bygge sterke merkevarer. Vi har samlet de flinkeste hodene med forutsetning for å skape DayTwo og døra er åpen for alle som tror på dette mantra  enten de har jobbet i Mediafront eller McKinsey, sier Sandengen.

Sandengen sier han «undres over at det fremdeles investeres store summer i tradisjonell reklame».

- Det skjer samtidig med at kundens digitale løsninger er utdaterte. Ledelsen i norske selskaper må ta aktive grep og stille kritiske spørsmål til rådene om storslåtte markedskampanjer, før de digitale løsningene er på plass. Vi opplever at det fremdeles syndes stort både hos annonsører og byråer, sier Sandengen til Kampanje.

- Ulmer i byråbransjen
Partner og kreativ leder i det nye reklamebyrået, Mathias Friis, sier DayTwo «er tuftet på tverrfaglig kompetanse», og trekker frem at byrået vil ha spesialister innen både strategi, design, teknologi og kreativitet.

- Vi ser det ulmer i norsk byråbransje, og nye konstellasjoner og alternativer gjør at det er et spennende landskap vi går inn i. SMFB, Hyper, Trigger og Netlife Research representerer spennende alternativer til de tradisjonelle reklamebyråene.  Vi tror timingen er helt riktig for det DayTwo representerer i dette landskapet, sier Friis.  

DayTwo lanseres i dag som uavhengig byrå med fokus på digital forretningsutvikling og kommunikasjon. Vi ønsker å være et byrå som først og fremst har ambisjon om å skape effekt for våre kunder. I dag betyr det å tilby relevante digitale tjenester og nyttig innhold, i kombinasjon med digital og tradisjonell reklame.

- Vi har derfor satt sammen et team som representerer solid erfaring fra fagdisiplinene strategi, design, teknologi og ide, sier Mathias Friis.

I tillegg til de tre nevnte blir også Paulo Paes og Trine Weidal med på satsingen.