Politikken har virkelig inntatt SXSW, med stjernenavn som Alexandria Ocasio-Cortez, Elizabeth Warren og Beto O'Rourke på programmet. Dette er kanskje ikke helt uventet når man vet hvor opptatt den jevne amerikaner er blitt av den politiske sfæren i eget land, og hvor betent det politiske klimaet er blitt under Trump. Her i Austin er man heller ikke langt unna den berømte grensen til Mexico, der Trump insisterer på å bygge muren sin og igjen er på banen med et forsøk på å skaffe penger til den.

Trump er ikke på SXSW, men galskapen hans er definitivt tilstede i form av utstillingen The Donald J. Trump Presidential Twitter Library. Tradisjonen med å samle amerikanske presidenters korrespondanse og bøker startet med Roosevelt. I Trumps era foregår som kjent mye av korrespondansen i form av stadig like hårreisende utbrudd på Twitter. Utstillingen, glitrende kuratert av satirikerne i The Daily Show, tar for seg Trumps virke på Twitter, fra han slengte ut sin første tweet i mai 2009 og til i dag.

Alle hans mest kjente utbrudd er med i utstillingen, som lar deg spasere fra rom til rom og oppleve ulike vinklinger på hans digitale liv. Ett rom tar for seg Trumps mest kjente Twitter-krangler, et annet har samlet alle hans konspiratoriske tweets om Russland-etterforskningen, birther-bevegelsen og selvsagt Hillary. Man får en hysterisk og grundig kåring av hans mest fornærmende meldinger, der den klassiske tweeten om 9/11 vinner ("I would like to extend my best wishes to all, even the haters and losers, on this special date, September 11th»). Et sørgebord med minneplaketter viser deg «Deleted but not forgotten», en samling berømte meldinger han har slettet. En skjerm med direkteoverføring av Trumps Twitter-konto med påmontert alarm står klar i tilfelle han skulle finne på å slenge ut en melding mens du er på utstillingen. En annen viser deg alle gangene han har sagt imot seg selv, som ikke er rent sjelden.

The Donald J. Trump Presidential Twitter Library er en morsom greatest hits-opplevelse og en skremmende påminnelse om hva slags mann USA har fått i presidentstolen. Narsissismen er en rød tråd som du allerede får servert ved inngangen, med denne tweeten fra 2014: «Many people have said I'm the greatest writer of 140 character sentences». Etter å ha vært på denne utstillingen er man både enig og uenig med ham, men all honnør til The Daily Show for et utrolig bra bidrag til både SXSW og amerikansk historiefortelling. De minner en på at det amerikanerne kanskje trenger aller mest i disse harde tider er litt humor ispedd alt alvoret.