Spillindustrien er i voldsom vekst. Finansgiganten Goldman Sachs anslår at e-sport vil ha en seervekst på 14 prosent de neste årene og i 2022 vil nærmere 276 millioner mennesker se e-sport hver måned. Det vil i så fall gjøre e-sporten til en større TV-idrett enn NFL.

Tall fra Mediavision viser at 25 prosent av de mellom 15-25 år så e-sport og gaming i 2018 og i snitt så de 97 minutter daglig. Målt i videokonsum av sport på nett, har e-sporten i denne målgruppen gått forbi annen tradisjonell sport.

- Dette jordskjelvet har gått under radaren for både medieindustrien og annonsørene, sier gründer, investor og daglig leder av selskapet Good Game, Harald Strømme.

Mr. Gaming på Media Business
Den tidligere TVNorge-sjefen har gått fra strømme-tv til strømme-sport og på rekordtid blitt Mr. Gaming i Norge gjennom selskapet Good Game. Selskapet styrer den største nasjonale breddeligaen og samarbeider i dag både med Discovery, VG og Norsk Tipping. Den 4. september gjester han «Media Business»-konferansen til Kampanje på Hotel Continental med foredraget «Fra pausefisk til Fortnite» for å forklare hva som skjer.

- Vi som er over 40 har egentlig ikke forutsetning til å forstå hva disse unge menneskene som ikke ser på tradisjonelle medier driver med, sier Strømme.

Ikke overraskende har flere store norske selskaper kastet seg inn i den nye sporten med store sponsoravtaler som Telia, DNB og Elkjøp.

Nye reklameprognoser
På Kampanjes «Media Business»-konferanse kommer også konsulentgiganten PWC for å presentere utviklingen innenfor medie- og underholdningsindustrien de neste fem årene på inntektssiden innenfor en rekke forskjellige mediekanaler. Der kommer partner Eivind Nilsen fra PWC også til å si noe om utviklingen innen for gaming og e-sport når han slipper sin rapport «Global Entertainment & Media Outlook 2019-2023: Getting personal – putting the me in entertainment and media». Her vil det også komme tall fra det skandinaviske markedet.

I år er det åttende året på rad Kampanje arrangerer vår store «Media Business»-konferanse der målet alltid er å levere det ypperste av innhold til deltagerne. Konferansen er en strategisk møteplass for ledere i medie- og kommunikasjonsindustrien, men også tilstøtende bransjer og næringslivet for øvrig.

Her kan du se hele årets program