Beate Nossum er byråleder i Footprint, et raskt voksende PR-byrå som har spesialisert seg på det grønne skiftet. 6. november vil hun vise hvordan du kan jobbe strategisk med klimakommunikasjon på halvdagskurset “Bærekraftig markedsføring og PR”.

Det grønne skiftet er over i en ny fase. De politiske målene er satt, teknologiene finnes og nå skal tusenvis av varer og tjenester erstattes av mer bærekraftige alternativ. Nye selskap og organisasjoner slåss om oppmerksomheten med tradisjonelle aktører. Debatten er forlenget fra politikken til styrerommene, og budskapsutviklingen flyttet opp et hakk: Fra miljøsjefene til kommunikasjons- og markedsavdelingene. 

- Den grønne økonomien byr på store muligheter for de som går foran, og betydelige utfordringer for de som frykter endring. Kommunikasjon er en av nøklene i det grønne skiftet, og organisasjoner og selskaper som bidrar til raskere grønn omstilling må lykkes og bli lagt merke til. Derfor har vi som jobber med kommunikasjon aldri hatt en viktigere jobb, sier Beate Nossum.

Nossum mener at klimasaken krever at vi tenker annerledes om kommunikasjon. Hun sier at klimakommunikasjon er krevende, men samtidig ekstremt effektivt og spennende når man vet hva som fungerer. Denne delen av kommunikasjonsfaget er i ferd med å gå fra å være for spesielt interesserte, til å bli obligatorisk. 

- Skal du lykkes innenfor denne krevende kommunikasjonssjangeren må du tenke annerledes. Klimasaken krever at vi tenker annerledes om kommunikasjon for å få gjennomslag, enten det er snakk om posisjonering av varer og tjenester, eller endring av holdninger. De som lykkes med posisjonering i det grønne skiftet jobber strategisk med kommunikasjon. Det er dette vi fokuserer på i kurset gjennom teori og med praktiske eksempler, sier Nossum. 

6. november deler hun sine erfaringer når Kampanje og Talerlisten arrangerer halvdagskurset “Bærekraftig markedsføring og PR”.Kurset oppdaterer deg på trendene og viser deg helt konkret hvordan du kan jobbe med strategisk klimakommunikasjon, enten du skal utvikle en budskapsplattform eller en ny merkevarestrategi; om du skal utvikle et produkt, posisjonere en organisasjon, eller profilere en toppleder. 

- Kurset er også for aktører som jobber med holdnings- og atferdsendring. For eksempel kommuner som ser seg avhengig av å få store målgrupper med på upopulære tiltak for å redusere klimautslipp. Vi har jobbet med klimakommunikasjonen i Oslo og andre kommuner og vil dele noen av erfaringene vi har gjort oss i dette arbeidet, sier hun. 

Flere tips til hvordan du kan vinne på mulighetene omstillingen fører med seg kan du få 6. november på Grand Hotel. Hvordan implementere klima og bærekraft i merkevarebygging? Hvordan ta eierskap til en sak som allerede har et massivt engasjement? Og hvor går grensen mellom grønn og grønnvasking? Det er noen av problemstillingene kurset tar for seg. 

Meld deg på kurset "Bærekraftig markedsføring og PR" her