I Q2 tar den kvartalsvis rapporten Forbrukerkompasset fra Prisjakt pulsen på forbrukeranmeldelser i Norge. Ifølge rapporten er anmeldelser avgjørende for både butikker og varemerker, og kan ha en stor innvirkning på deres suksess.

Prisjakt spurte 1 000 norske forbrukere om hvor ofte de leser og skriver anmeldelser. Resultatene viser at nesten halvparten av forbrukerne (42%) leser anmeldelser før de foretar et kjøp, mens bare én av ti skriver anmeldelser selv.

Vinnere av Årets Butikk 2022 og Hyttefebergründer Preben Lugg, understreker viktigheten av å samle inn og analysere anmeldelsene fra kundene:

- Vi ser på tilbakemeldingen vi får som det som styrer avgjørelsene om vi beholder produkter eller sluttselger. Det er den viktigste infoen vi har, forteller Lugg.

Rapporten avslører også hvilke varesegmenter norske forbrukere oftest leser anmeldelser for før de handler. De tre mest populære er:

  • Hjemmeelektronikk (56%)
  • Husholdningsapparater og hvitevarer (43%)
  • Kjøretøy og tilbehør (27%).


Se hele listen samt hvordan de forskjellige målgruppene svarer i Forbrukerkompasset Q2.

I tillegg til forbrukeranmeldelser, rapporterer Forbrukerkompasset om en økning på 6,5% i kjøpekraft for det kommende kvartalet. Sammenlignet med Sverige, der forbrukerne har økt sitt budsjett med 33%, har norske forbrukere økt budsjettet med ca. 50% for kommende kvartal. Dette tyder på at vi i Norge har en økende tilbøyelighet til å bruke mer penger på forbruk.

- Selv om dette kan tolkes som at forbruket vil øke betydelig, er det viktig å merke seg at inflasjon og renteøkning vil ha en negativ påvirkning på lommeboken til folk flest, spesielt midtveis i kvartalet i mai, sier Christoffer Reina, Norgessjef i Prisjakt.

Last ned Prisjakts rapport Forbrukerkompasset Q2 for å lese hele undersøkelsen og mer om Prisjakts Kjøpekraftindeks.