– Jeg tror at en kommersiell leder vil komme inn i en veldig spennende fase i Dekode.  Dekode har et solid forretningsmessig utgangspunkt i bunn, som gir utrolig mange interessante muligheter. Samtidig vil personen møte en kultur i Dekode som er preget av tillit, stolthet og fellesskap.

Det sier Kristin Ruud, partner og seniorrådgiver i Nye og Kloke Hoder. De bistår oss med å finne vår nye CCO. Kristin tror at den kommersielle lederen er en nytenkende, nysgjerrig og trygg leder. Erfaring med WordPress er ikke nødvendigvis avgjørende, men for å trives i rollen må du åpenbart være teknologiinteressert.

Stillingen som kommersiell leder er nyopprettet. Personen vi ansetter blir et nøkkelmedlem i ledergruppen, og vil ta lederskap for alle kommersielle teams og aktiviteter i Dekode. 

Her finner du stillingsutlysningen. 

Øke vår kommersielle suksess

Den primære rollen er å sørge for kommersiell suksess for Dekode. Dette tror vi en kommersiell leder kan lykkes med gjennom sterk forretningsutvikling og teknisk salgskompetanse. Og med et tydelig fokus på å skape langsiktige verdier for Dekode.

Så hvem ser du for deg at vår nye kommersiell leder er? Og hvilke egenskaper har denne personen?

Kristin Ruud

– Jeg tror personen vi leter etter har et vekstorientert tankesett, er kundedrevet, god med folk og svært opptatt av teknologi som verktøy, sier Kristin Ruud. – Hen er utstrakt kommersiell, ser mulighetene som finnes, er læringsorientert og tenker “det der skal vi få til”. Det vil være en person som kan være leder for ledere - og bygge broer både mellom folk, avdelinger og kulturer. 

Stort mulighetsrom

– Hvorfor trenger vi egentlig en kommersiell leder til Dekode? Og hvorfor nå?

– Vi har jo truffet en nerve i markedet med kompetansen vår og å ta kunder med langsiktige behov på alvor. Vi ser at større og større merkevarer velger oss. Det gjør at vi gjennom korona-året 2020 har hatt vårt beste år - noensinne, svarer Magne Ilsaas. Han er daglig leder i Dekode, og tydelig entusiastisk over den nye stillingen.

– Nå trenger vi en kommersiell leder fordi det er et stort mulighetsrom. Det er så mange veier vi i Dekode potensielt kan gå. Vi trenger noen som kan holde i det strategiske, hjelpe oss å tenke større, samt å utvikle tjenester og produkter. 

Rett person vil hjelpe oss med å fortsette veksten i enterprise-segmentet, og mot organisasjoner og nonprofits, både lokalt og internasjonalt. Samtidig vil vi etablere Dekode som en nøkkelspiller i WordPress-enterprisesegmentet i Europa. 

Vekst både innenfor og utenfor landegrensene

– Hvorfor skal vi satse mot i Skandinavia og på det internasjonale markedet nå?

– Mange i Norge tror at WordPress kun brukes til å lage små nettsider. Det er det ikke for oss. Vi har store kunder med komplekse behov, og vi ser at vi klarer å løse disse på en konkurransedyktig måte, sier Magne. Han trekker frem Redd Barna, Kreftforeningen, Blå Kors, Redningsselskapet, Høyre og Nasjonalbiblioteket som noen eksempler.

Magne Ilsaas

– Vi er nesten alene om å ha posisjonen som leverandør av WordPress-løsninger i enterprise-segmentet i Norge. Det er et spennende utgangspunkt til å utvikle oss internasjonalt. 

WordPress har i dag en markedsandel på 40% for nettsider med et CMS i bunn, og internasjonalt har store merkevarer virkelig fått øynene opp for plattformen.

– Å jobbe med WordPress handler ikke bare om åpen kildekode for oss i Dekode, men det sier noe om kulturen for åpenhet, deling og samarbeid. Tankegangen og kulturen som ligger bak WordPress er den største verdien for oss. Det tror jeg gjør oss til en attraktiv samarbeidspartner, og med et verdensomspennende nettverk gir det mange muligheter til å skalere utenfor de norske grensene, sier Magne. 

En som kan faget sitt

Akkurat det er Kristin også enig i. Hun tror rett kandidat kan bo i Norge eller i Europa - og har et stort nettverk å vise til. 

– Til denne type stillinger finner vi ofte folk som egentlig stortrives i den jobben de allerede har. Da er det viktig å se på om de er en god match til stillingen som kommersiell leder i Dekode - og her kommer verdier og tankesett inn. Vi vil at den rette kandidaten skal føle det som et naturlig valg, at man hører hjemme i Dekode og kjenner at de kan lykkes og trives.

Magne tror personen vi i Dekode leter etter har erfaring med forretningsutvikling og ønsker å jobbe både med teknologi og med kunder innen samfunnsnytte-segmentet. Samtidig håper han at personen har erfaring nok til å kunne ta gode valg, utvikle strategier og har en “go do it”- holdning. Altså en som får ting gjort.

– Jeg håper på en sparringspartner for meg og andre i Dekode. En som kan faget sitt og kan samarbeide godt med andre som også kan sine fagområder, avslutter han.

Er det deg? 

Da håper vi at du leser stillingsannonsen og sender din søknad til oss innen 21.mars 2021.

Har du spørsmål om stillingen? Da tar du kontakt med Kristin Ruud i Nye og Kloke Hoder, tlf 951 71 066, eller Evy Nilsen, tlf 922 45 926.

 

Til stillingsannonsen