En storstilt informasjonskampanje skulle løfte bærekraftsmålene ut til folket, og vise at vi kan nå målene hvis vi jobber sammen. Kampanjen skulle fremheve samarbeid og fellesskap, og symbolisere krafttaket som gjenstår.

Gambit H+K har bistått NORAD i dette arbeidet i flere år. Det som startet som en enkeltstående nattevandring i 2016, har i dag utviklet seg til å bli et konsept vi har bistått både NORAD og flere andre aktører i Norge med – opptil flere ganger årlig. Kjennskap til bærekraftsmålene i befolkningen har økt med 17 % siden kampanjen startet.

Første gjennomføring

Høsten 2016 ble første nattevandring arrangert opp til Gaustatoppen. 5000 nattevandrere lyste opp stien for hverandre til toppen av Gaustatoppen, og kunne lese det viktige budskapet på 17 ulike lyssatte stopp på veien. Etter den første nattevandringen har vi gjennomført nattevandringer i Bodø, Ålesund, Oslo, Bergen og Asker. Til nå har over 55000 mennesker gått for bærekraftsmålene.

På turene har vi formidlet kunnskap og sammen skapt spektakulære aktiviteter, som har spredd seg til resten av landet. Gambit H+K har stått for pressearbeidet i forkant under og i etterkant av arrangementet. Målet har vært å skape engasjement for arrangementet i seg selv, men også bærekraftsmålene og talspersoner fra Norad. 

Arrangementene har hele tiden vært et virkemiddel og ikke sluttresultatet. Vi brukte sosiale medier aktivt både før, under og etter arrangementene og samarbeidet med et bredt spekter av ambassadører – fra turbloggere til FN-organisasjoner. Det lages filmer som distribueres ut i sosiale medier, hittil har filmene fra nattevandringene blitt sett over 11 000 000 ganger i sosiale medier.