Fire sannheter

Uansett hvilket produkt eller en tjeneste du selger, og hvilken målgruppe du vil nå, er det i 2019 noe alle markedsførere forholde seg til:

  1. Folk bryr seg egentlig ikke om merkevarer eller hva de har å fortelle
  2. Dine potensielle kunder leter aktivt på nett i en research-fase
  3. Sannsynligvis blir dere verken lykkelige eller rike av at noen fra målgruppen er innom nettsiden deres en gang
  4. 4 av 5 nordmenn er på sosiale medier

Så hvordan kan man med disse fire sannhetene nå gjennom lydmuren, få i gang varepraten og etablere kundeforhold over tid?

Fortjen oppmerksomheten

Tidligere kom de som skulle selge bolig innom sitt lokale eiendomsmeglerkontor når de skulle bli en kunde. I dag begynner kundereisen oftere fra vår egen sofa eller på bussen, noe som gjør det viktigere enn noen gang å møte kundene der de er: På nett og i sosiale medier.

For en gjennomsnittlig norsk boligkjøper og -selger, er en eiendomsmegler kun aktuell noen få uker hvert syvende år. Dette på tross av at de 150 eiendomsmeglerne Nordvik eiendomsmegling jobber med noe av det nordmenn er mest interessert i: Bolig.

Nordmenn er flittigst på oppussing i Europa, og boligen vår er gjerne vår største økonomiske investeringen. Som premium eiendomsmeglerkjede har Nordvik derfor et høyinteresseprodukt, og en mulighet til å ta del i folks boligreise, fra man drømmer og scroller på Finn.no til man har signert kjøpskontrakt.

Dette ga et godt markedsføringsgrunnlag for å bruke innholdsmarkedsføring til å sikre en «top of mind», engasjere, utdanne, underholde og aktualisere merkevaren mellom boligkjøp- og salg. Og «Content marketing» var det svært få andre i eiendomsmeglerbransjen drev med.

Vår innholdsstrategi definerte tre hovedfokus:

Merkevarebyggende og engasjerende innhold skal vise at Nordvik er eiendomsmegleren for deg som er litt mer opptatt av bolig enn andre.

Nyttig og inspirerende innhold skal aktualisere merkevaren Nordvik, gjennom nordmenns enorme interesse for bolig og interiør.

Meglerne og deres kompetanse skal løftes frem, så vi kan motbevise en gryende oppfatning av at det er lønnsomt å selge bolig på egenhånd.

Et digitalt magasin for boligelskere

Gjennom artikler på nettsiden, bilder, nyhetsbrev og sosiale medier formidlet vi boligreportasjer, interiør- og oppussingstips, boligøkonomi og juss. Innholdet er produsert for søkemotoroptimalisering og med hensyn til populære søkeord, for å lettere bli funnet i Google-søk.

Alt dette har fått plass i den redaksjonelle delen av hjemmesiden, «Magasinet». Innholdet har vi delt Facebook, Instagram og nyhetsbrev for å få nettsidebesøk fra målgruppen, også mellom kjøp og salg av bolig.

De 23 sakene på Magasinet handler om:

Verdifullt innhold gir verdifulle kunder

Selv om Nordmenn generelt er interessert i bolig, er ikke det eldre ekteparet som vil nedskalere til kjøpe en mindre bolig og eller den unge førstegangskjøperen nødvendigvis interessert i samme innhold. Derfor er innholdet utviklet for mennesker i ulike livssituasjoner, som både gir målgruppen verdifullt innhold, og gjør det lettere for oss å bruke data for å kartlegge målgruppene. Når vi har kontroll på dataene om både målgruppene og hvor de er i kjøpstrakten, kan vi treffe med riktig budskap på riktig tidspunkt, og sørge for konverteringer.

Resultater vi er stolte av:

  • 40% økt trafikk til nettsiden Nordvikbolig.no
  • 25% av alle leads kommer direkte fra nettsiden
  • Gjennomsnittlig tid brukt på nesten 2 minutter
  • Økt engasjement på Facebook, instagram og nyhetsbrev med over 500 nye følgere/abonnenter hver måned
  • I gjennomsnitt over 6000 månedlige besøkende på Magasinet

Omtrent halvparten av de besøkende på nettsiden er returnerende, og over tid bygger vi opp et datagrunnlag og publikum som vi senere kan kommunisere til. Slik klarer vi å jobbe på lag med, og ikke imot, de fire sannhetene: Folk blir interessert i det Nordvik-merkevaren har å fortelle, vi treffer potensielle kunder som leter aktivt på nett i en research-fase, og gjennom sosiale medier får vi målgruppen innom nettsiden flere ganger.

Ønsker du en grundigere case-presentasjon, eller vil du diskutere innholdsmarkedsføring for din merkevare? Kontakt innholdsprodusent i Good Morning, Martine Hauge på martine@good-morning.no.

Se også hvordan vi også jobbet med den nye nettsiden Nordvikbolig.no, identiteten, interiørgalleriet og lanseringsannonsen her.