Google

Nofollow-linker får SEO-verdi

For rangeringsformål, og for å motvirke spam, introduserte Google i 2005 såkalte nofollow-linker. Disse var kodet på en måte som gjorde at søkemotorer ignorerte dem fullstendig, men fra og med 1. mars vil de ikke lenger bli totaloversett. I stedet kommer nofollow-linker til å bli lest som såkalte «hint» til Google om at de bør vurderes for gjennomsøking og indekseringsformål. Med andre ord kan visse nofollow-linker bli tilegnet SEO-verdi, mens de fremdeles gir nettstedseiere frihet til å fortelle Google at de ikke ønsker å bli assosiert med siden som det linkes til.

Les mer her.  

Facebook

Tester ulike sorteringsalternativer

Facebooks beryktede nyhetsfeed-algoritme har som formål å vise brukerne mer innhold som de med større sannsynlighet er interessert i, og viser generelt innlegg med høyere engasjementnivå lenger oppe i feeden. På denne måten har plattformen oppnådd mer engasjement og tid brukt i appen, uten at det nødvendigvis gir en bedre brukeropplevelse. Av den grunn utfører Facebook intern testing av tre sorteringsalternativer som brukerne enkelt skal kunne veksle mellom. Disse er «mest relevant», som er dagens standardvisning, «nyeste» og «allerede sett». 

Les mer her.  

Ny Creator Studio-mobilapp

I midten av februar lanserte Facebook en ny mobilversjon av verktøyet Creator Studio som skal bidra til at du lettere kan administrere Facebook-sidene dine mens du er på farten. I appen vil du blant annet kunne redigere innlegg, få innsikt i resultater og svare på meldinger. 

Les mer her.   

Instagram 

Generer inntekter med IGTV

Instagram er i disse dager i ferd med å rulle ut et nytt inntjeningsprogram som gjør det mulig for IGTV-skapere å kjøre korte annonser på videoene sine. IGTV har som kjent ikke tatt av som et underholdningsalternativ så langt, men mye mulig er det nettopp muligheten for å generere direkte inntekter fra innholdet som skal til for at toppskapere og influencere i større grad blir å omfavne Instagrams videoplattform. 

Les mer her.  

Snapchat

Lanserer «Swipe Up for å ringe»-funksjon

Det er per dags dato en rekke «Swipe up-annonsealternativer» tilgjengelig i Snapchat. Du kan swipe for utvidet videovisning, nettstedbesøk og appinstallasjon, og nå er også en fjerde øyeblikkelig handling på vei. Annonsører vil nemlig også kunne bruke «Swipe up-funksjonen» for å oppmuntre brukerne til å ringe bedriften, noe som trolig kan være effektivt i for eksempel restaurant- og eiendomsmeglingsbransjen. Funksjonen er for øyeblikket kun tilgjengelig i Midtøsten og USA.

Les mer her. 

Linsekarusellen åpen for auksjon

Snapchat melder om at det fra nå av blir mulig for annonsører å kjøpe seg plass i linsekarusellen, noe som skal gjøre det rimeligere å distribuere linsene dine til brukere innenfor en gitt målgruppe. Den nye auksjonsmetoden er tilgjengelig under awareness-optimaliseringen i Snapchat Ads Manager. 

Oppdateringen er gitt av Snapchat Norge.

Les tidligere nyhetsoppdateringer her.