Februar 2019: Facebook offentliggjør at CBO, som ble lansert ett år i forveien f.o.m september blir eneste måte å kjøpe annonsering på i deres platform. Mange annonsører stiller på dette tidspunktet spørsmål til dette, og det er lite tvil om at dette er en stor strukturell endring for oss som jobber mye i plattformen. 

Det har kommet mange spørsmål rundt hvordan dette påvirker norske annonsører, og hvordan man skal jobbe for å få mest mulig ut av det.

 

Kjernen av den nye kjøpsmetoden er Facebooks sagnomsuste algoritmer. Når vi nå kjøper annonsering, sørger disse for at riktig innhold vises til riktig person, i den plasseringen hvor de er mest mottakelige for annonsering (Instagram, Messenger osv). Plasseringer blir derfor nå viktigere enn noen gang for å lykkes optimalt. Der man før kanskje var mer selektiv i hvor annonsene skulle gå, er nå best practise å benytte seg av så mange plasseringer som mulig for å la læringen til algoritmene bli best mulig. Ved å for eksempel fjerne Instagram og Messenger risikerer du å miste en del av målgruppen fordi dette er kanaler/plasseringer hvor de er mest mottakelige for budskapet ditt. Der man før også kanskje har snakket til ett stort publikum, burde man for å få mest mulig ut av CBO splitte det opp for å gi algoritmene så gode arbeidsvilkår som mulig. For eksempel kan man vurdere å snakke til 20-34 OG 35-50 i stedet for 20-50 rett og slett fordi bruken og innholdet som funker i plattformen er forskjellig for disse aldersgruppene. Dette kan virke veldig teknisk og overveldende for mange, men vi er selvfølgelig her for å hjelpe. Etter å ha testet CBO og innhentet læring i over halvt år, er vi enige om at dette er riktig vei å gå for å få mest ut av annonseringen!

 

Lurer du fortsatt på hvordan dette vil innvirke deg? Under får du tre fordeler og tre utfordringer knyttet til endringen.

 

Tre fordeler:

  • CBO gir et enklere og mer oversiktlig oppsett, hvor Facebook kan gjøre litt av jobben for deg mtp. optimalisering mellom plasseringer og målgrupper.
  • Gjør det mulig å jobbe mye mer innsiktsbasert, og man kan hente ut desto mer læring fra det man gjør i plattformen. Både i forhold til hvor man når de, hva man når de med. Algoritmene kommer mer til sin rett med CBO i grunnmuren.
  • Man effektiviserer kampanjeprosessen, og man ser at hvis man legger en god innsats i oppsett, kan man ofte se en klar reduksjon i både CPC og CPM, avhengig av optimalisering.

 

Tre utfordringer:

  • Det å sette et tilstrekkelig budsjett blir noe mer innviklet. Hva er for mye og hva er for lite? Her må man analysere målgrulpestørrelsene for å se hva som er best practise.
  • Hvor mye innhold trenger man for en kampanje, og skal det ut pulsvis eller alt på en gang? Sannheten er at begge deler kan fungere, men man burde uansett alltid A/B teste, samt benytte seg av så mange plasseringer som mulig.
  • Man mister litt av mulighetene man tidligere har hatt underveis, med å kunne endre budgivning (Landingssidevisninger vs klikk). Med CBO er man avhengig av at alle byr på det samme, og man må dermed opprette en ny kampanje hvis man ønsker dette.

 

Skrevet av Ola Tangen, Social Media Manager. 

Spørsmål rundt Facebook og CBO?  Ta kontakt med Ola