Definisjonen av AI er evnen til en datamaskin eller et annet program til å utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens. Dette kan inkludere alt fra gjenkjenning av bilder og tale til forutsigelse av fremtidige hendelser eller beslutningstaking basert på data. Med andre ord handler det om å lære maskiner å utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig innsats og tenkning.

 

De forskjellige typene av AI-teknologi i dagens samfunn

AI-teknologi har vist seg å ha en enorm innvirkning på mange områder i samfunnet. Det finnes flere typer AI-teknologi som brukes i dagens samfunn. La oss se nærmere på noen av disse typene.

Generativ AI

Generativ AI er et system som er i stand til å lage og generere nytt innhold som kan være alt fra tekst og bilder til lyd og video. Dette systemet brukes blant annet i kunst og kreativt arbeid, som å lage musikk, skrive poesi eller designe grafikk.

Assistentbasert AI

Assistentbasert AI er designet for å hjelpe mennesker med å utføre oppgaver, og kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Virtuelle assistenter som Siri eller Alexa er eksempler på assistentbasert AI som brukes til å hjelpe brukere med alt fra å finne informasjon på nettet til å bestille mat.

Beslutningsstøttesystemer

Beslutningsstøttesystemer er systemer som brukes til å analysere store mengder data og gi anbefalinger eller beslutningsstøtte til brukerne. Slike systemer brukes ofte innenfor helsevesenet, finanssektoren og logistikkbransjen.

Maskinlæring

Maskinlæring brukes til å trene datamaskiner til å lære av dataene de prosesserer. Dette kan brukes til alt fra å forutsi været til å oppdage svindel.

Robotikk

Robotikk er en type AI-teknologi som brukes til å utvikle fysiske roboter som kan utføre oppgaver. Dette kan være alt fra å hjelpe eldre eller funksjonshemmede med daglige oppgaver til å automatisere produksjonsprosesser på fabrikker.

Det finnes altså mange forskjellige typer AI-teknologi som brukes i dagens samfunn. Hver av disse typene har potensial til å forandre verden slik vi kjenner den i dag, og det vil bli spennende å se hva fremtiden vil bringe når det gjelder utviklingen av slik teknologi.

...

Les hele artikkelen om utviklingen av AI her.