I 85 år har boligbyggelagene i Norge nektet medlemmene å dele ansienniteten med flere mottakere. Nå kommer kampanjen som åpner for at opparbeidet ansiennitet kan overføres og deles på flere familiemedlemmer.

­ – Frem til nå har hundrevis av oppsparte ansiennitetsår gått tapt fordi mottakere bare kan motta ansiennitet tilsvarende sin egen alder. En 25-åring som arver 60 års ansiennitet fra bestemor fikk bare beholde 25 års ansiennitet. De resterende 35 år ble strøket. Det er dette vi i kampanjen kaller Ansiennitetsskandalen, forklarer daglig leder Klaus Adde i Oktan. – Nå kan endelig ansienniteten deles på flere, og dermed kan flere unge komme inn på boligmarkedet med ansiennitet og forkjøpsrett. De fleste vil mene at det var på høy tid. 

I lanseringskampanjen har byrået fått med seg TV-veteranen Oddvar Stenstrøm som i kjent stil og med hevet pekefinger avslører skandalen gjennom fire filmer på TV. En bredt anlagt digital satsing følger lanseringen parallelt med en mer pedagogisk animasjonsfilm.