Color Line benyttet eksisterende innsikt for å velge en mediestrategi, og satte klare kommunikasjons- og forretningsresultater sammen med sine samarbeidspartnere. For å stå ut mot andre aktører med et tydelig budskap og med glimt i øyet ble svaret å sende SMIL til 10 000 potensielle kunder. Color Line håpet at Mondelez (Freia) ville se gevinsten av å bli med på «seilasen» og at DMen ville gjøre at budskapet ble lest, og at assosiasjoner til havet og gode opplevelser med kollegaer ville gjøre at nye kunder ville bestille. Bring og Norstat gjennomførte en skreddersydd effekttest for å dokumentere kommunikasjons- og reklameresultatene, og Color Line gjennomførte korrelasjonsanalyse for å isolere forretningsresultatene.

Resultatet var 3 ganger mer enn estimert! Vi lærte at markedsføring mot B2B-markedet ikke trenger å være tradisjonell og kjedelig. Man kan erobre kunder gjennom et tydelig budskap, måling og «glimt i øyet». I tillegg viste kampanjen hvilke unike synergieffekter samarbeid mellom en B2B-aktør og B2C-aktør kan gi. Color Line fikk nye kunder og Mondelez (Freia) nådde ut til markedet på en annerledes og innovativ måte. Både Color Lines og Mondenez’ posisjonering ble ivaretatt, og den ikoniske SMIL-sjokoladen var en perfekt sample – noe kundene tydeligvis var helt enig i!  

«Sammen med OMD klarte vi å kapre viktige konferansekunder i et tøft marked. Vi gleder oss til fortsettelsen», sier Markedsansvarlig B2B i Color Line, Ola Hobber Nilsen.

Color Line vant gull i «B2B»-kategorien i 2016, og i 2017 havnet de også på pallen i samme kategori og denne gangen med bronsemedalje. I tillegg vant caset diplom i kategori «Smart Singel».