I 2018 fylte Big Mac 50 år og dette var dermed en god anledning til å introdusere denne ikoniske burgeren til den yngre målgruppen, samt aktualisere og minne de eldre gjestene på en gamle flamme.

For å oppnå målene som ble satt i forkant av kampanjen måtte vi jobbe med penetrasjon i den yngre målgruppen samt minne de eldre på sin gamle flamme – Big Mac.

For å klare denne oppgaven måtte det skje endringer i folks oppfattelse av McDonald`s på de primære driverne, nemlig smak og pris. Vi måtte minne alle de eldre på den gode smaken som de hadde glemt, mens de yngre trengte insentiver i form av verdi.

Dette var en svært vanskelig oppgave som krevde at vi tenkte på en ny måte i kampanjeplanleggingen. Vi måtte sørge for å bli lagt merke til, tilskrevet riktig avsender og ikke minst – vi måtte bli snakket om!

Engasjerende kampanjeuttak basert på enkel, men viktig forbrukerinnsikt

I forkant av kampanjen ble det gjennomført forbrukerundersøkelser som viste oss at

1)      Bacon på Big Mac var et sterkt forbrukerønske

2)      Størrelsen på burgeren er viktig

3)      For de yngre oppleves Big Mac i dag som litt for kostbar.

Disse punktene var avgjørende for å skape en kampanje basert på forbrukerbehovene til alle målgruppene.

Vi var avhengige av en ide som favnet bredt samtidig som den skulle engasjere eksisterende fans. DDB kom opp med konseptet «Er en Big Mac med Bacon fortsatt en Big Mac?». Kampanjen ble skreddersydd med tilpasset materiell til de ulike kanalene og målgruppene.

På TV introduserte vi to yngre menn, som diskuterte med klare meninger på hver sin side, om en Big Mac med bacon fortsatt er en Big Mac. Disse gutta fortsatte så denne noe filosofiske og humoristiske diskusjonen i mer private settinger. Innhold ble spesielt skreddersydd for sosiale medier, bannere og online video for å treffe de yngre på deres premisser. 

Det kreative universet ble utvidet med 50 mer eller mindre eksistensielle spørsmål, som «Om du står i et tomt rom, er det fortsatt tomt»? Fra digitale flater og utendørs pekte vi til jallernei.com, hvor vi en gang for alle ønsket å få svar på om en Big Mac med bacon faktisk er en Big Mac?!

Resultatet var tidenes Big Mac-kampanje
Salgsresultatene av kampanjen var fantastiske og overleverte på samtlige målsetninger som ble satt i forkant. 92% av Norges befolkning fikk med seg kampanjen og 80 000 nordmenn har talt – 71% mener at en Big Mac med Bacon fremdeles ER en Big Mac!

Caset vant Gull i kategorien Smart Multi i ANFO-Effekt 2018