Ettersom det var en global lansering ønsket vi å bruke et globalt språk, og valget falt på musikk. Jotun kombinerte derfor det universale språket mellom musikk og farger, og tok forbrukerne med på en musikals reise av farger.

Jotun ønsket å gjøre noe nytt som ville skille dem ut fra konkurrentene, og samtidig skape inspirasjon hos forbrukerne. Jotun sitt fargekart har opprinnelig vært en hard copy, men ved denne lanseringen ønsket de og ta det ut digitalt. Ideen ble å ta en leilighet og male den i tre forskjellige farger. Deretter inviterte de til en intimkonsert med Emma Jensen for å understreke stemningen i rommet som hver farge ga. Det ble produsert en musikkvideo som kombinerte farger og musikk – tre videoer – for hvert av temaene i fargekartet.  

Det var viktig å ta ut dette i kanaler vi vet forbrukerne går for å hente inspirasjon. Vi måtte tenke nytt da vi ønsket å treffe bredt, men på en måte som ikke var gjort tidligere. Mediemessig la vi opp til TV, magasin og digitalt. Hensikten med TV var å spre budskapet til massene, og interiørmagasinene viste frem produktene i en riktig kontekst. En digital tilstedeværelse var sentralt for å kunne spille på musikk, men også fordi det er her målgruppen ofte finner inspirasjon. Det ble derfor lagt opp til nativeannonser og webtv, sammen med sosiale medier – alt mobiltilpasset. Kampanjen ble støttet opp av egne kanaler, i tillegg til at det ble opprettet en egen kampanjeside. Trafikken ble styrt inn til landingssiden hvor musikkvideoen Rythm of life ble avspilt.

Jotun - En leilighet, tre stiler from Try/Apt on Vimeo.

 Til å være et malingsmerke var Jotuns valg av mediekanaler unikt. Vi trådde stadig inn i områder hvor forbrukere går for å finne inspirasjon til design, mote og kunst. Ved å starte med en hard copy av fargekartet, til å nå forbrukere via nativeannonser, websider tilpasset musikk, og sosiale medier, tok Jotun en plass i et miljø hvor malingsmerker ikke tidligere har eksisterert.

Og resultatene viser at dette fungerte! Jotun økte både markedsandelsvekst, first choice, kjøpsintensjon og reklamekjennskapen, i tillegg til å få svært høyt engasjement på det digitale innholdet. Lady opplevde også en omsetningsvekst i kampanjeperioden på hele +35%. Dette er særdeles gode resultater da Jotun opererer i en høyinnvolverings-kategori, der går flere år mellom hver gang forbrukere maler. Resultatene kom over en kort periode, i en kategori hvor det kan være utfordrende å skape høy vekst. Dette viser at vi har klart å treffe forbrukerne med et engasjerende innhold i plattformer som formidler dette på en utmerket måte. Ved å gå inn i plattformer hvor forbrukerne henter inspirasjon har vi klart å ta dem med på en inspirerende og musikals reise inn til fargenes verden, som har bidratt til å styrke merkevaren LADY.