Kravene til dokumentasjon av medieinvesteringenes direkte salgseffekter øker parallelt med dette, og markedsdirektørene må kontinuerlig bevise kampanjenes konkrete og målbar påvirkning på forretningsmål.

Dette er positivt da fokuset på dokumentasjon og effekt øker internt. Det tvinger også frem viktige diskusjoner om kortsiktige salgseffekter versus langsiktige merkevareeffekter som beviselig leverer inkrementell vekst, men som ofte kan være vanskeligere å attribuere direkte til konkrete tiltak.

I lys av dette blir en konkurranse som Annonsørforeningens egen ANFO Effekt stadig viktigere, noe konkurransens omfang og økende anseelse er et tydelig bevis for. Her jobbes det for å fremme markedsføringscases som skaper dokumentere forretningsresultater for annonsører som direkte kan attribueres oppnåelse av tydelig definerte adferds- og kommunikasjonsmål.

Med dette som bakteppe er det ekstra hyggelig at OMD med våre kunder i front vant hele 3 gull, 1 sølv, 2 bronse og 6 diplomer under årets ANFO Effekt, og med det er det mestvinnende byrået for syvende år på rad.  Vi er ordentlig stolte av denne prestasjonen og blir om mulig enda mer motiverte for å bidra med kompetanse og engasjement inn i kommende kampanjer for annonsørene vi samarbeider med.

Vi ønsker å takke for et fantastisk samarbeid med kunder og samarbeidspartnere, og gratulerer spesielt MCDonalds, Orkla og Q-Meieriene for vel fortjent heder og ære, og enda viktigere; strålende resultater.