Nylanseringen var det eneste som skulle støttes i media i 2017, og det var derfor avgjørende at disse aktivitetene hadde en spill-over effekt på hovedvarianen (200 g pose). Målsetningene var derfor konkrete: Vi skulle øke salget på hovedvarianten med 10%, og vi skulle være på topp tre listen over stykksaklanseringer i Norge 2017.

Konseptet var enkelt. Den nye baren er konsentrert Smash!, og derfor enda vanskeligere å holde seg unna enn vanlig Smash!. Baren ble døpt AppAppApp, og det var her store deler av det kreative konseptet lå. I stedet for å gjøre som vanlige sjokolademerker og si «kom og kjøp», gjorde vi det motsatte. Vi sa «hold deg unna, dette er for mye for deg å håndtere». Det var dette budskapet medieinvesteringene skulle underbygge, og løsningene ser du i filmen under.

Smash! – Appappapp! from Per Høj on Vimeo.

Så, nå lurer du vel på om vi nådde målsetningene våre? Ja, det gjorde vi. Etter butikkvindu 1 i 2017, lå Smash! AppAppApp på andreplass (et lite hestehode bak giganten Freia Melkesjokolade) på topplisten over stykksaklanseringer, og salget på hovedvarianten økte med 20%. Sammen med salget av AppAppApp økte Smash! salget i verdi med 44% i 2017. Vi kan med andre ord konkludere med at vi fortsatt surfer på en bølge av suksess, at vi øker salget jevnt og trutt – samtidig som vi fortsetter å bygge den diggeste merkevaren i landet.