– Vi ser frem til å samarbeide med OMD og GK for å styrke dialogen med Norge og nordmenn, sier René Hansen, direktør for merkevare i Yara International.

Yara har kontorer i mer enn 60 land. Selskapet produserer og selger mineralgjødsel og produkter til industrien i 160 land. Blant produktene er midler som reduserer utslipp fra fossilt brennstoff. Yaras gjødselprodukter sikrer matproduksjon til 300 millioner mennesker.

– Yara spiller en viktig rolle innen mat- og klimaområdet globalt. Likevel er det for få som vet hvordan vi bidrar. Vi har jobbet bevisst med å synliggjøre dette i Norge. Målet er å nå ut til mange flere ved å jobbe integrert med kommunikasjon og markedsføring i denne kampanjen, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Yara.

Gikk for integrerte byråer
I byråkonkurransen var det de integrerte byråene som vant frem. Kampanjen gjelder uttak blant annet på TV, utendørs og i sosiale medier.

– I Yara tror vi på å jobbe helhetlig med kommunikasjon, markedsføring og reklame. OMD og GK viste både analytisk og kreativ tyngde og tilbød et bredt spekter av tjenester. I tillegg har begge byråene en sterk samarbeidskultur som passer Yaras arbeidsform. Samlet er dette hovedårsakene til at valget falt på OMD og GK, sier Hansen.   

GK vant kontoene for reklame- innholds- og kommunikasjonstjenester.

–Yara er en drømmekunde for alle som driver med kommunikasjon. Her får vi jobbe integrert med kommunikasjon, reklame og sosiale medier for et innovativt miljø som brenner for bærekraftig business.  Jeg tror folk blir både overrasket og inspirert når de får vite mer om hva Yara jobber med rundt i verden, sier kundeansvarlig Margrethe Geelmuyden i GK.

OMD gikk seirende ut av mediebyråkonkurransen.

– Vi er veldig glade for å ha fått denne tilliten. Yara er et av Norges største selskap, vi ser frem til å bidra til å også gjøre det til et av Norges mest kjente og engasjerende aktører. Vi gleder oss stort til å ta fatt på en spennende og utfordrende kommunikasjonsjobb sammen med flinke folk hos Yara, sier Bjørn Devold Eidsvig, strategisk rådgiver i OMD Norge.