I forbindelse med lanseringen av høstkolleksjonen 2020, der alle materialene er laget av materialer fra gjenvinning, ville H&M få frem både hvor fantastisk resirkulert materiale faktisk kan se ut.

PHD og FUSE ville sammen med H&M bruke kreativitet til å bygge kunnskap og skape oppmerksomhet rundt materialene. Sammen med H&M, kom FUSE og fotograf Håkon Jørgensen på ideen med å ta med profilene Janka Polliani og Mona Berntsen på en uvanlig fotoshoot med høstens nye kolleksjon. Målet med fotoserien er å visualisere H&M’s engasjementet for en mer bærekraftig motefremtid, og bruken av 100% resirkulerte materialer, og ideen resulterte i iøynefallende bilder med store kontraster. 

Kundeansvarlig for H&M i PHD, Masha Scekic, som er strålende fornøyd med kampanjen. Det å tilføye en god dose kreativitet til alle våre kampanjer, som henger på vår måte å tenke strategi, er noe vi alltid streber etter i PHD. Vi så fort muligheter til å tenke utenfor boksen i denne kampanjen, og sammen med Fuse ønsket vi å formidle budskapet på en litt utradisjonell måte. 

Marius Ramdahl, Managing Director i Fuse, legger til at vi ønsket å skape noe som bryter gjennom støyen og blir lagt merke til. Fanger vi målgruppens oppmerksomhet blir det også lettere å fortelle mer om H&Ms positive bidrag til en mer bærekraftig motefremtid.

Fotoserien blir kjernen i uttak på tvers av Elle, Costume og Melk og Honning, samt på profilenes egne kanaler og er live i disse dager.

Den visuelle kontrasten mellom avfall og ferdige plagg, kombinert med kjente profiler i en mildt sagt annerledes setting håper vi vil pirre nysgjerrigheten hos målgruppen. Både Janka og Mona løste dette på mesterlig vis, og vi tror på en naturlig utvidelse av samarbeid med influencere også inn i egne og betalte kanaler for en bedre helhet, avslutter Ramdahl.

Bildene til H&M Fall Fashion kolleksjon er tatt hos Romerike Avfallsforedling IKS ( ROAF), og på Bislett Bad. Hos ROAF på Nedre Romerike har de er av Europas mest moderne etter sorteringsanlegg for husholdningsavfall. Her sorteres blant annet plast i fem ulike plasttyper fra avfallet innbyggerne kaster hjemme. Plasten sendes videre til gjenvinning, og blir til nye plastprodukter og klær. På denne måten sørges det for at avfallet får nytt liv, samtidig som man sparer uttak av jomfruelige råvarer.