PR-operatørene tilbyr en rekke foredrag som vil vekke oppsikt, overraske, men også skape gjenkjennelighet, latter og inspirasjon. Mange av oss har vært med på reisen fra analog til digital kommunikasjon og sett hva som er lovet opp mot hva som er levert. Vi ønsker å stikke fingeren i jorda og gi deg et sannhetens innblikk og øyeblikk på bransjen, kundene, konsulenten og faget. Slik at du vet når du gjør noe riktig og når noe ikke stemmer.

Hva er egentlig oppnåelig? Hvor treffsikre er vi? Og er det mulig å treffe samme kunde på kundereisen? Digitale medier sies å være effektive, men samtidig mister annonsørene viktige elementer i digital kommunikasjon som man burde være bevisst. Hva vet vi egentlig om det som virker mht. PR, Content Marketing og andre reklameflater?

I våre foredrag ønsker PR-operatørene å by på totalt over 50 års kunnskap fra reklame- og kommunikasjonsbransjen. Vi byr på ærlige betroelser, fakta og håp om fremtiden.

Her følger en liste av temaer som vi pleier å snakke om, som vi også kan skreddersy til ditt firma og spesielle behov. Ta gjerne kontakt om du har en idé eller skulle ønske noen kunne være dønn ærlige om et felt innenfor kommunikasjonsbransjen.

1) Medietrening

I møte med mediene dukker det naturligvis opp mange spørsmål, og ikke bare fra journalistene. Medietrening gir talspersoner et bedre grunnlag og trygghet for å møte pressen. Er du uten spesiell erfaring eller kunnskap om mediene og journalistenes arbeidsmetoder? Da kan mediehenvendelser og intervjuer oppleves ubehagelig og utfordrende. PR-operatørene tilbyr opplæring i mediehåndtering og intervjusituasjoner. Vi gjennomfører standardiserte opplæringsløp eller skreddersydde løsninger, med både teori og praktisk intervjutrening. Skulle det plutselig dukke opp en stor kommunikasjonsutfordring kan vi på kort tid tilby drill og budskapsspissing for talspersoner.

2) Juss i sosiale medier

Etter hvert som selskapene stuper inn i sosiale medier, så stiger også antall søksmål. Hva er egentlig lov? Hva slags konkurranser kan du kjøre? Hvorfor stoppes innlegget du prøver å legge ut? Litt for ivrige markedsførere glemmer rettighetenes ABC i publiseringen. Øyeblikkets besparelse kan koste dyrt… Vi tar deg gjennom gråsoner, lovtekster, bilderettigheter og retningslinjer i publiseringen.

3) Optimalisering av sosiale medier

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å nå vitenskapelig status og vi i PR-operatørene har en metodisk tilnærming til kanaler, språk og innhold. Nyere markedsforskning og våre egne A/B-tester gir spennende konklusjoner. Vi vet hva som gir effekt, og det viser seg at folk handler etter noen grunnleggende psykologiske prinsipper. Noen er generelle og kan gjøre en forskjell i alle kanaler. Andre er mer spesielle og må utvinnes gjennom nøye studier av resultater etter forsøk. Dette er operativ kunnskap som setter kursen mot den sikreste og billigste veien til mål, og er noe vi vil dele med kursdeltakerne.

4) Effekt av kampanjen

I dette kurset får du verktøy som gjør deg i stand til å vurdere effekten av kampanjen før den skal på. Flere studier gir ulike svar avhengig av kanalen du velger. Innenfor Content Marketing er bruk av oddetall i distribusjonsteksten mer effektiv enn bruk av par-tall. Bruk av ordet «unngå» er også et slikt funn. Kanskje var det årsaken til hvorfor du klikket på denne posten? På de store flatene som boards og TV er bruk av retorikkens metaforer og similer mer effektivt enn andre – om du skal nå mange og bli husket les mer om det her.

Når du går fra dette kurset får du en mengde råd og tips som gjør måloppnåelse mer mulig.

5) Content Marketing – den store grøftevandringen

Den nye kommunikasjonsformen som alle synes å omfavne er Content Marketing. Men det er balansering på en knivsegg. På den ene siden skal innholdet gi merverdi uavhengig av produkt og tjeneste, mens det på den andre siden skal det også gi økt salg. Vi gir tips til hvordan du skal balansere på knivseggen mellom Content og Marketing. Så hva må du gjøre for å få mest mulig «bang for the buck?»

6) Omdømmearbeid i offentlig sektor

Nå skal kommunene slås sammen og mange leter etter ny identitet og tettere kontakt med innbyggerne. Vi gir en walk-through av prosesser og elementer du må gjennom for å bygge den nye kommuneidentiteten.

7) Prosjektledelse  – slik det burde være

Hva kjennetegner en god prosjektleder, og hvilke verktøy og egenskaper tar en fra å være en koordinator til å bli en god prosjektleder? Vi belyser hva som er din viktigste rolle som prosjektleder, hvordan bygge opp et prosjekt og ser på hvilke fallgruver som finnes Dette foredraget tar for seg menneskene, faget og resultatene av prosjektledelse – og mangel på prosjektledelse.

8) Presentasjonsteknikk

Trenger du hjelp med å fremstå trygg og troverdig i form og budskap? Fjerne sceneskrekk? Få en klar rød tråd i budskapet fra scenen? PR-operatørene har alle de små tipsene knyttet til alle talesituasjoner, men skreddersyr også presentasjoner til akkurat ditt formål. Om du trenger et kurs i PowerPoint eller presentasjoner så kan vi hjelpe deg. Vårt utgangspunkt er retorikk. Faget har bistått politikere, paver og presidenter i årtusener, og vi gir deg et knippe av solide tanke- og operative verktøy.

Som du forstår har vi mange ulike kurs. Felles for dem alle er at de setter deg i stand til å tenke, gjøre og måle den innflytelse du ønsker å ha på markedet.

Ser noe av dette interessant ut? Ta gjerne en uformell samtale med byråleder Petter Thorendahl om du trenger å vite mer.

Dette innlegget er skrevet av:

Stian Rønvåg
Rådgiver og fagansvarlig