Bruk av tredjepart som ambassadør er et smart valg

Ved tidligere arrangementer der PR-operatørene har bistått Alpro, har vi samarbeidet med uavhengige tredjeparter som kjenner merkevaren godt og som har fungert som gode ambassadører og sannhetsvitner for Alpro sine produkter og deres egenskaper. Blogger, yogi og gründer Vibeke Klemetsen var én av disse. En tredjepart som viste seg å være en svært god og naturlig ambassadør for Alpro. Som en del av strategien for 2017 inngikk derfor Alpro et utvidet samarbeid med Klemetsen. Som ambassadør skal Vibeke i løpet av året bidra til å skape mer oppmerksomhet og troverdighet rundt Alpro som merkevare, så vel som å være en inspirasjonskilde til bruk av plantebaserte alternativer for forbruker.

En av hovedutfordringene til Alpro, er at svært mange nordmenn har lite kunnskap om plantebasert mat, samtidig som at kategorien ofte blir oppfattet som et alternativ for de med ulike dietter eller allergier. Gjennom året skal ulike markedsaktiviteter samt kommunikasjonstiltak øke kjennskap og synlighet om plantebaserte produkter, samt inspirere til bruk av mer plantebaserte alternativer i hverdagen. Med denne innsikten som bakteppe skulle vi, sammen med Alpro, lage et arrangement hvor etterlatt inntrykk skulle være at Alpro og kategorien «melkefritt» er et alternativ for alle. Tema for kampanjen var frokost, og hvordan man enkelt kan benytte Alpro-produkter som alternativ til det man spiser i dag – som gjerne er meieriprodukter. Vertinne for frokosten ble naturligvis ambassadør Vibeke Klemetsen.

Aktualitetsknaggen for arrangementet

Mattrendene i 2017 sier at plantebaserte alternativer vil bli mer og mer populært. Blant annet fordi vi er blitt mer miljøbevisste i valg av mat enn det vi har vært tidligere. I tillegg er det blitt mer vanlig å gjøre måltidene mer varierte og personlige. Det betyr at den gamle standardiserte frokosten, som gjerne bestod av brødskive med ost og skinke og et glass melk, i større grad er byttet ut med mer varierte frokostretter for den enkelte. Derfor ønsket vi å invitere til en frokost der variasjon var i fokus, gjennom å servere et utvalg retter skreddersydd ulike «frokostpersonas» man kjenner seg igjen i.

Når ideen og alibiet for invitasjonen er på plass handler det om å lage en god invitasjon, og investere nok tid i å finne de riktige influenserne. En invitasjon har lett for å havne i mengden blant andre. Derfor er selve invitasjonen viktig, både grafisk uttrykk og informasjonsformidlingen. De viktigste elementene må frem, og her var det naturlig å fokusere på Klemetsen som vertinne av den plantebaserte frokosten, i tillegg til aktualitetsknaggen rundt den stadig voksende plantebaserte kategorien. En kategori som er spådd å bli en viktig mattrend i 2017.

For å gi enda element til arrangementet engasjerte vi matblogger, Gitte Witt, som lagde fire ulike frokostretter med Alpro produkter. Rettene var basert på typiske frokostpersonas, som A-mennesket, B-mennesket og så videre. Det gjorde at rettene ble skreddersydd den enkelte, basert på hva slags frokostperson man er.

Kjent, men overraskende lokasjon

Lokasjon til arrangementet er alltid viktig å tenke på. Det er lurt å velge et lokale som de inviterte kjenner til, samtidig som lokasjonen er ny og overraskende i en arrangementsetting. Frokosten ble derfor holdt sentralt i Oslo, hvor vi inngikk samarbeid med EGER. Svært få har benyttet seg av lyspassasjen på EGER til arrangementer før, og derfor ble det et overraskelsesmoment. Vi ommøblerte med lamper, tepper, planter og cafébord, og vi gjorde om den åpne EGER-passasjen til koselig bakgårdsidyll. Alt interiør var tenkt bildevennlig, slik at de gjestene våre ble inspirert til å fotografere og dele opplevelsen i sine sosiale medie-kanaler.

Vellykket arrangement

På selve arrangementsdagen var det fullt oppmøte av journalister og influensere. Mange delte bilder og skrev omtale i sine sosiale medie-kanaler, og arrangementet oppnådde stor rekkevidde.

Anne-Marthe Øien
Rådgiver i PR-operatørene

Innlegget er hentet fra PR-operatørenes hjemmeside