Vi nordmenn er turfolk. I generasjoner har vi trosset vær, vind og farer for å bestige fjell, krysse langstrakte vidder og utforske dype skoger. Aller helst med ski på beina. Helt siden Kvikk Lunsj kom på markedet i 1937 har den vært en trofast følgesvenn på disse turene, og sjokoladen har vokst seg fram til å bli den mest folkekjære sjokoladen av alle. 

Men, Kvikk Lunsj selges hovedsakelig i vintersesongen, og spesielt til påske. I Freias salgsstatistikk har omtrent 75% av sjokoladens totale salgsvolum vært i denne perioden.  En mulighet for å reelt øke salget ble å ta en sterkere posisjon i det vi har kalt ”grønn sesong”. Dette har derfor vært det strategiske fokuset for Kvikk Lunsj de siste årene.

Målsettingen i 2014 var å øke salget i grønn sesong enda mer.

Dristig valg pirret eventyrlysten og skapte resultater

Nordmenn er eventyrlystne og reiser stadig oftere utenfor landets grenser. Men vi er fortsatt et turfolk, uansett hvor vi drar. 

Dette, kombinert med at vi vet at selve produktet Kvikk Lunsj vekker engasjement, gjorde at vi tok et dristig valg; Vi forandret språk på det ikoniske Kvikk Lunsj-papiret. Deretter la vi ved en mulighet til å vinne verdens fineste fotturer.

Kampanjen ble markedsført i flere kanaler – ikke bare på emballasjen - men i butikken, i massekommunikasjon og ikke minst aktiviserte vi veldig mange av Kvikk Lunsj sine 122 519 venner på Facebook.

Dette ble en umiddelbar suksess. Tusenvis deltok i konkurransen, og salget av sjokoladen økte med hele 57%*.

En kampanje som leverte

Senior Brand Manager i Mondelèz, Fredrik Gjersøe, er godt fornøyd med kampanjen. - Kvikk Lunsj er Freia sin sterkeste merkevare, og selger rundt 40 millioner kjekssjokolader i året. Høstens kampanjen leverte absolutt etter de målene vi hadde satt oss på forhånd; vi aktiviserte Kvikk Lunsj i lavsesong, fikk enorm oppmerksomhet i mange ulike kanaler, og økte salget med over 50% i kampanjeperioden. Takk til SMFB, Vizeum og Hvitserk for fantastisk samarbeid!

Se casefilm her: http://vimeo.com/117506300

* Nielsen-tall, sammenlignet mot samme periode året før.

Involverte: Mondelèz, SMFB, SMFB Engine, SMFB Factory, Brains & Coffee og Vizeum