Bergans of Norway er en ledende norsk aktør innen utvikling av funksjonelt turutstyr og teknisk bekledning. Siden starten i 1908 har Bergans i over ett århundre spilt en viktig og toneangivende rolle i norsk friluftsliv .

  • Produktkategori analyse og strategi
  • Posisjoneringsstrategi
  • Kommunikasjonsbudskap
  • Historiefortelling
  • Bærekraftsfokus
  • Designfilosofi og ledelse 

Muligheter for ny vekst

Bergans of Norway har opplevd stor vekst i de siste årene, men markedet er i rask endring. Kunder krever mer av merkene de kjøper og forventer et tydeligere perspektiv på bærekraft og samfunnsansvar. På samme måte, har Bergans en klar visjon om å bli verdens mest bærekraftige utendørsmerke.

Den første oppgaven for The Brand Project i dette langsiktige samarbeidet var å definere den strategiske posisjonen for merkevaren. En posisjon som øker intern motivasjon, driver vekst, og en internasjonal forståelse av hva Bergans virkelig er, for hvem og hvorfor. Gjennom ulike analyser og strategiske beslutninger, ble posisjoneringen videre tilpasset Bergans’ produktkategorier: Alpinski, langrennski, padling, friluftsliv, barn & unge og livsstil.

For den neste generasjonen

Basert på utdypende undersøkelser og strategiske møter, utviklet The Brand Project en posisjonering som reflekterer Bergans’ nåværende og aspirerende posisjon:

Believe in tomorrow. Explore today.

Disse fem enkle, og meningsfulle ordene omfanger essensen av merkevaren. Bergans tror på naturens kraft, å ta vare på hverandre, kvaliteten på varene de produserer, og de opplevelsene de tilbyr. De strekker seg mot innovasjon, framtidstenkning og en bedre fremtid for planeten og alt som lever på den. Bergans skal lede an ved å få utforske, tenke annerledes og kreativt, og bryte barrierer. Og dette gjør de med en smittende engasjement og glede.

Med denne posisjoneringsstrategien som en utgangspunkt, utviklet The Brand Project regler og veiledninger for merkevarer og produktkategorier, design, kommunikasjon og ledelse, i tillegg til tydelige og strategiske perspektiver på bærekraft og samfunnsansvar.

Bergans har implementert denne strategien ved å styrke sitt bærekraftfokus i alle områder av selskapet, og fortsetter å bli tildelt og belønnet med anerkjennelse for dette. Dette var hoveddriveren til “Save the Seasons” kampanjen for å sette årstidene på World Heritage List.

 

Verdier og endring

Bergans er nylig kjøpt opp av Sport Holding Group, noe som gjør at merkevaren både kan være en del av den strategiske distribusjonen samt lede butikker og merkevareambassadører til å virkelig leve etter merkevarens fokus og strategi. Den nylige flyttingen til et nytt hovedkvarter bekrefter merkevarens ambisjoner og fokus.