Volum2 oppstod da tidligere sjef i Scandinavian Design Group, Jannicke Øiaas,  fikk med seg tidligere kollega Caroline von Hoyningen-Huun på et helt nytt gründer-eventyr, inspirert av stikkord som smidighet, fleksibilitet og delingsøkonomi.

Nå er resultatet for det første hele driftsåret til byrået klart, og de viser en omsetning på 5 millioner kroner og et resultat før skatt på snaue 1,2 millioner kroner.

- Det er deilig å kunne bekrefte at det er etterspørsel etter små og lettbeinte systemer også innenfor vårt fagområde. De store, tradisjonelle designbyråene blir utfordret og konsulenthusene bidrar med bransjeglidning ved å nå også ansatte designere, sier Jannicke Øiaas.

De to gründerne er fortsatt de eneste ansatte i byrået, og det kommer ikke til å endre seg med det første.

- Vi har ikke ansatt noen vi, og det er litt av poenget. Vi er som en filmproduksjon og henter inn de folkene vi trenger til å løse de oppgavene vi har fått i fanget. Da slipper vi å ha ansvar for at de respektive hodene alltid skal ha jobb og at vi har spesifikke oppgaver til spesifikke ressurser. Vi velger hoder som kan løse konkrete utfordringer, sier Øiaas.

Hun anslår at de har engasjert mellom 15-30 hoder i året som har gått på oppdrag for kunder som Kobler, NAV og DNB og Sparebank1. Ideen er å være en strategisk partner i merkevaretuvikling og designprosesser, og samtidig gi kunden en god oversikt over hvem som er gode på hva i bransjen.

Les også: Sa opp jobben i SDG etter ti år - nå starter de for seg selv

- Har modellen fungert som forventet?

- Vi har gjort noen justeringer, men ideen om hva vi har lyst til å få til, er den samme. Det handler om å være det alternativet som gjør at folk synes det er lettere å komme i gang med prosjekter, uten å føle at de må kjøpe hele rigget som et byrå ofte er.

- Er det på dette nivået omsetningen kommer til å ligge fremover?

- Det er veldig spennende å kjenne på. I og med at vi ikke har lyst til å ha ansvaret for folk, men heller ha ansvaret for prosjekter og kundene, er det litt begrenset hvor stor omsetningen kan bli, Men ingenting er hugget i stein. Vi får heller ta mulighetene som dukker opp og se hva det blir til.

- Så savnet etter flere kollegaer har ikke meldt seg?

- Nei, det har ikke det, ettersom vi har fått lov til å jobbe med så mange flinke folk, og kundene har vært åpne for en innovativ måte å løse problemstillingene på. Det er bare når vi har julebord at vi er litt få.