Konsulentselskapet Karabin etablerer nå eget designbyrå, Karabin Sans. Ikke ulikt morselskapet vil Sans starte med base i Bergen, og deretter utvide til Oslo, Stavanger og Trondheim. 

- Vi ser at de flinkeste folkene tenner på kombinasjonen av å starte et designselskap og på den andre siden være tilknyttet et velrenomert managing consulent selskap, sier styreleder i Karabin, Ivar Borge, til Kampanje.

- Karabin er kanskje ikke like kjent på Østlandet, men er det største i helnorske uavhengig managment conultingselskapet. I 2020 kommer vi til å passere 100 millioner i omsetning, legger han til. 

Borge forteller at selskapet har opplevd en fantastisk utvikling. 

- Vi vokser i alle byer, vi rekrutterer topp kandidater, vi vinner stadig nye viktige prosjekter og vi leverer avgjørende verdi for våre kunder. Veksten er planlagt, og vi utnytter momentumet til å nå etablere et datterselskap innenfor design, sier Borge.

Fra Sbanken til Sans
Janniche Øyen
(46), Stian Haugland (36) og Morten Strid (37) blir partnere og aksjonærer i Karabin Sans AS. Haugland og Strid har levert oppdrag som har vunnet priser som Gulltaggen, Awwwards og The FWA skriver Karabin.

Øyen har erfaring som ansvarlig for UX i DNB, itslearning og Sbanken og blir daglig leder i Sans. 

- Jeg starter i Karabin Sans etter seks år i Sbanken som UX Lead. Stian Haugland og Morten Strid, som også er partnere, kommer fra Knowit, forteller Øyen til Kampanje. 

- Jeg har jobbet med UX-design i 20 år, og har vært designansvarlig og ansvarlig for brukeropplevelse i alle jobbene jeg har hatt siden 1999. De siste årene har jeg jobbet mest med tjenestedesign, som er mitt fagfelt nå i Sans, i tillegg til at jeg når går inn i rollen som daglig leder, fortsetter Øyen. 

Jakter en til å lede Oslo-kontoret
Øyen forteller at de nå er seks personer på Bergen-kontoret, og at de satser på å bli åtte veldig snart. Samtidig leter de etter en til å lede Oslo-kontoret.

- Det er naturlig for oss å fortsette i Oslo, der det er et stort marked. Dette kommer selvsagt an på oppdragsforespørsler og tilgang på ressurser, men vi ønsker å rekruttere i Oslo fremover, sier Øyen.

- Oslo, Trondheim og Stavanger er allerede i strategien, og Karabin har kontor i alle disse byene. Vi ønsker på sikt å kunne tilby hele tjenestespekteret vårt i alle byene, og da er det en fordel å ha en ressursbase der vi leverer, legger Borge til.