I oktober i fjor var Nortura i gang med en større prosess for å sette opp et nytt lag av reklamebyråer som skulle betjene merkevarene Gilde og Prior, og enden på visa ble å dele de to merkevaren mellom Try og Per Høj. Nå er det også klart at designoppdraget går til et nytt byrå og det oppstartsselskapet Høien som Kampanje tidligere har omtalt.

- Høien har et solid strategisk tankesett og en høy designfaglig kompetanse. Byrået forstod umiddelbart vår merkevare og det potensialet som ligger i der, sier designsjef i Nortura, Irene Møller.

Det er bare et snaut år siden de tre tidligere Design House-kollegaene startet opp sitt nye designbyrå og ett av oppdragene har vært ett redesign av Gourmetlam for Gilde. Etter å ha vært inne som utfordrerbyrå, skal Høien nå få prøve seg på Prior etter at byrået har blitt valgt som hovedbyrå på design.

- Det er selvsagt kjempegøy at det går så bra som det gjør. Vi har på kort tid opparbeidet oss en solid kundeportefølje som strekker seg fra små, spennende nisjeaktører som Gutta på Haugen og Feddie Ocean Distillery til større kommersielle kunder som Gilde, Jotun og Orkla. At Prior nå har valgt oss som hovedsamarbeidsbyrå er vi superstolte av, sier byråleder i Høien, Hanne Sundsli.

Les også: Tidligere Design House-kollegaer starter eget designbyrå

- Gikk rett inn i business
Det er altså bare gått et snaut år siden designbyrået åpnet dørene sine på St. Hanshaugen og regnskapet for 2019 teller ikke mer enn noen måneders drift der omsetningen endte på 1,5 millioner kroner. Det ga et overskudd på en halv million kroner.

- Var det nok til å ta ut noe særlig lønn?

- Ja, og vi tok ut litt mer enn vi hadde planlagt. Vi var egentlige innstilte på at det ikke skulle bli noe særlig med penger til lønn i fjor. Men gikk rett inn business da vi startet opp, sier hun.

Sundsli sier det bli vanskelig å stipulere omsetningen de sikter mot basert på driften i 2020.

- Ettersom vi gikk direkte i gang med jobb da vi startet opp i fjor og hadde vi lagt inne en planlagt pause på ti uker i tidligere i år der vi skulle jobbe med interne ting. Så gikk vi rett over i korona der mye omsetning ble utsatt så første kvartal i år var det nesten null, men nå jobber vi som bare det.  

- Er seks-syv millioner en omsetning dere vil være fornøyde med 2020?

- Kanskje i år, men legger du omsetningen i andre halvår i år til grunn, så blir den mye mer. Basert på dette halvåret så blir det kjempebra.

- Ikke lyst til å bli kjempestore
Sundsli sier Høien i dag består av de fire partnerne som er foruten hun selv, Linda Hansen, Gigja Gunnarsdottir og Kjersti Benjaminsen.

- Kommer dere til å bli flere i Høien? 

- Vi har ikke så lyst til å bli kjempestore og synes den størrelsen vi har nå er veldig fin, men vi kan nok fort bli en åtte personer om noen år slik det ser ut nå, sier Sundsli.

Sundsli tror noe av grunnen til byråets raske suksess har vært kombinasjonen av den årelange erfaringen de alle sitter på, sammen med fleksibiliteten, friheten og energien som følger med å starte noe helt nytt. 

- Å få jobbe med en så folkekjær merkevare som Prior er en fantastisk mulighet. Prior lager produkter som nesten alle nordmenn bruker i sin hverdag, samtidig som merket representerer stoltheten til flerfoldige bønder i hele Norge, sier Sundsli videre.