I fjor fikk det norske startup-selskapet Ordr sitt store gjennombrudd, med mangedobling av både kunder, ansatte og omsetning. Selskapet leverer bestillings- og betalingsløsninger til blant andre Ikea, Nordic Choice, Scandic, Color Line og REKOM. Etter et drøyt år med korona har Ordr blitt en internasjonal teknologibedrift med 55 ansatte. I en emisjon i begynnelsen av april ble selskapet verdsatt til over 400 millioner kroner, kunne Dagens Næringsliv nylig fortelle.

100 millioner kroner ble hentet inn for å ekspandere internasjonalt, og de har nå valgt SDG som sitt nye designbyrå for den internasjonale lanseringen.

- Vi har møtt et veldig motivert og kompetent team fra SDG i denne prosessen, sier markedssjefen i Ordr, Karoline Kaalen Loland.

Sammen med designsjefen Songying Lu, som også er en av gründerne i Ordr, har hun gjennomført byråkonkurransen. Totalt ble 16 byråer vurdert, og etter hva Kampanje kjenner til var designbyråene Heydays og Bleed med helt til siste runde.

Bestillingstjenesten har allerede rukket å bli lansert i Danmark og Sverige, og opplever sterk vekst. Nå står blant annet Storbritannia og Finland for tur, men Ordr ønsker ikke å si noe om budsjetter eller størrelsen på oppdraget som SDG nå har vunnet. 

Les også: SDG-sjefen går etter uenighet med styret – designbyrået varsler om krevende fjorår

- Som å vinne gull
For et designbyrå som nylig mistet sjefen sin på grunn av uenighet om veien videre, må seieren smake godt. Teamet fra SDG, som består av Nicklas Haslestad, Sindre Setran, Thomas Ramskjell Larsen og Maria Holter, sier det hele er stort. 

- Ordr er et av de mest suksessfulle oppstartsselskapene gjennom det siste pandemi-året. Nå har de fått tunge investorer på plass og er klare for å satse stort. Å få være med på den reisen er jo selvsagt et drømmeprosjekt. Vi gleder oss til å bygge merkevare sammen med Ordr. At vi gikk seirende ut av en så omfattende pitch, er som å vinne gull i et internasjonalt mesterskap, sier den. 

- Skal «schmelle» rent kommersielt
Markedssjefen i Ordr, Karoline Kaalen Loland, sier oppstartselskapet er svær godt fornøyd med teamet de nå har valgt.

- Vi har fått et team som er spesielt satt sammen for å kunne lage en solid merkevare med den digitale plattformen som utgangspunkt, sier Loland.

Videre forteller hun at det var viktig med et team som overbeviste dem om at de kan ta Ordr videre til neste nivå, når de nå går internasjonalt for fullt.

- Vi opplevde at de hadde den ekstra X-faktoren som er så viktig i denne fasen, sier Lu.

De sier videre i begrunnelsen for byråvalget at SDG har bevist at de er sterke på visuelt konsept, med gjennomgående uttak som sikrer at merkevaren bygges i alle flater. De trekker også frem at teamet har relevant erfaring med alt fra Vipps, festivaler, hotell og forsikring.

- Det blir viktig når vi nå skal erobre dette markedet også utenfor Norges grenser. Teamet forstår at merkevaren er mer enn fonter, farger og logo, men også energien i animasjoner, lyd, ulik vekting av merkevaren i ulike uttak, og at det i tillegg skal «scmelle» rent kommersielt, sier Loland.