Influencer Marketing-dagen 2020

21.10.2020 09:00 - 15:45
Program
Hotel Continental, Stortingsgata 24, Oslo

Om

Velkommen til Influencer Marketing-dagen 2020 21. oktober på Hotel Continental! Vi fortsetter suksessen fra i fjor, hvor hele 98 prosent av deltakerne sa at de ville komme på neste års konferanse.

Influencer marketing som markedsføringsdisiplin er et område i sterk vekst. Det forventes en omsetning på 348 millioner NOK innen influencer marketing i 2020. Det viser ferske tall i prognosen fra IRM som står ANFO, MBL og Mediebyråforeningen står bak. Influencer marketing går forbi kinoreklame som kanal, noe som har skjedd i løpet av kort tid og det foregår en rivende utvikling innenfor området. I kjølvannet av dette har det også skjedd en mer profesjonalisering av både marked, aktører og regelverk.

J. J. Abbot har tatt turen fra USA og vil fortelle om viktigheten av bruken av data. Knut Anders Thorset fra Inzpire.me vil lære deg å lage en tydelig strategi som er integrert med hele markedsmiksen din. Merethe Mandt Larsen fra Mediebyråforeningen vil snakke om trender og utvikling og Jannicke Hansen vil gi deg "Does and dont’s influencermarkedsføring" med konkrete eksempler. Sebastian Stigar fra Bryn Aareflot vil snakke om hvorvidt reglene holder følge med bransjeutviklingen og Charlotte Høgnes og Heidi Jorkjend fra advokatbyrået Thommessen vil se på hvem som egentlig er ansvarlig for at reglene overholdes; Influenceren selv, annonsøren eller mediebyrået? Til slutt vil Kristin Gjelsvik og Preben Owren fortelle en historie om bygging av et nytt brand i nordisk dagligvare med lite budsjett og flinke influencere. Med andre ord er det duket for en lærerik dag som omhandler de viktigste aspektene rundt influencer marketing og hvordan du lykkes på best måte med denne markedsføringsdisiplinen.

På Influencer Marketing-dagen 2020 vil du også lære om:
 • Hvordan du identifiserer de riktige influenserne til å jobbe med din merkevare.
 • Hvordan du definerer de grunnleggende egenskapene som influenserne må treffe på: Geografi, engasjement, aldersspenn, kjønn og innholdsretning.
 • Hvordan du skaper en strategi med influensere og treffe målgrupper som driver salg.
 • Hvordan du forholder deg til influensere, fra kontrakter og forhandlinger til planlegging og effektmåling av kampanjene dine.
 • Annonsørens og mediebyråets ansvar ved bruk av influencere i markedsføring.
 • Markedet i dag, utvikling og trender fremover.
 • Hvordan du lager en tydelig influencer-strategi som er integrert i hele markedsmiksen din.
 • Hvordan du skalerer influencer-arbeidet i praksis og hvordan få mest mulig effekt av budsjettene.
 • Holder regelverket følge med bransjens utvikling?
 • Influencer marketing i B2B.
 • Hva kan norske annonsører og byråer lære av en ny svensk dom som omhandler utilstrekkelig merking av reklame i influencers kanaler.

Er dere tre eller flere interesserte fra samme selskap?
Da får dere 20 prosent rabatt! Benytt rabattkode IMD2020 ved påmelding.

NB! Konferansen er flyttet fra 28. april til 21. oktober som følge av korona-utbruddet. Vi tilpasser oss situasjonen i landet, og endringer kan dermed forekomme. 

Spørsmål? Ta kontakt på event@kampanje.com.
"Konferansen hadde variert innhold med masse inspirasjon og konkrete tips jeg kan bruke videre i min hverdag!"
- Deltaker på Influencer Marketing-dagen 2019

Program
Onsdag 21.10.2020

08:15 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:05

Velkommen ved konferansier

Hans-Petter Nygård-Hansen, Communications advisor & public speaker
09:05 - 09:45

Les mer KEYNOTE: "Influencer Marketing: Data First, People Later"

J. J. Abbott, Founder and Creative Director, Premiere Creative
When it comes to social media, every ecommerce marketer would love to have higher content engagement, more followers, passionate brand advocates, and attributable revenues. The challenge is today’s consumer is overloaded with marketing messages and skeptical of most brand advertising and content. Enter influencer marketing—an ancillary marketing tactic that has grown into an $8 billion industry — and when done well, it’s providing massive viral impact. Unfortunately, brands and marketers alike are struggling to execute because they do not have a data-first perspective. Selecting influencers with the largest reach or that look the brand’s part rather than engaging influencers who align with your brand’s customers or personas’ swim lane preordains lackluster results. To solve this challenge, join J.J. Abbott as he pulls back his team’s framework for creating impactful influencer marketing campaigns, which have resulted in triple-digit engagement increases and double-digit impacts on revenue generation.
09:45 - 10:15

Les mer "Hvordan flytte nåla med influencere: En tydelig strategi som er integrert med hele markedsmiksen din"

Knut Anders Thorset, Chief Revenue Officer, inzpire.me
De fleste merkevarer har litt erfaring med influencer marketing. Noen har kommet lenger og har regelmessig influencere i markedsføringsmiksen. Det er estimert at norske annonsører brukte 300 millioner på influencere i 2019. Det er mer enn både kino og ukepresse. Kanalen vokser raskt med rundt 20% i året. Men mange annonsører og byråer famler fortsatt og legger ned mye tid og ressurser sammenlignet med resultatene de får ut i andre enden. Mange ser potensialet og ønsker å satse på influencere, men vet ikke hvordan man skal gjøre det i praksis. Og det store spørsmålet er: Hvordan sikre at investeringene faktisk "flytter nåla" for butikken? inzpire.me har gjennomført tusenvis av samarbeid i flere titalls bransjer og vertikaler. Vi har "hands-on" erfaring på tvers av hele spekteret fra de minste mikro-profilene til mange av de aller største profilene i Norden. I dette foredraget viser vi helt konkret hvordan merkevarer og byråer kan skalere fra ad-hoc samarbeid med 2-3 influencere som "pynt på marketing-kaken", til å jobbe effektivt, strukturert og gjennomtenkt med 20, 50 eller flere 100 relevante influencere samtidig. Sesjonen vil gi deg det du trenger for å legge en solid strategi som svarer direkte til de kommersielle problemstillingene du forsøker å løse og hvor influencer marketing blir en integrert del av markedsføringsmiksen.
10:15 - 10:45

Pause

10:45 - 11:15

"Hvor stort er markedet i dag, utvikling og trender fremover"

Merete Mandt Larsen, Daglig leder, Mediebyråforeningen
11:15 - 11:45

Les mer "Annonsørens og mediebyråets ansvar ved bruk av influencere i markedsføring"

Heidi Jorkjend, Senioradvokat, Thommessen
Charlotte Høgnes, Advokatfullmektig, Thommessen
Ved bruk av influencere i markedsføring er ofte flere parter involvert – influencer, annonsør og gjerne et eller flere mediebyråer. Det vil derfor kunne oppstå spørsmål om hvem som har ansvaret for at markedsføringen gjennomføres i tråd med regelverket. Kan annonsøren eller mediebyrået holdes ansvarlig dersom influenceren ikke i tilstrekkelig grad merker innlegget sitt som reklameinnhold i sosiale medier? En ny svensk dom gir nyttig veiledning for norske annonsører og mediebyråer.
11:45 - 12:45

Lunsj

12:45 - 13:00

Surprise

13:00 - 13:30

Les mer "Holder reglene følge med bransjens utvikling?"

Sebastian Stigar, Advokatfullmektig, Bryn Aarflot
Etter at influencerne har stått høyt på dagsordenen i flere år begynner vi endelig å se hvordan de markedsføringsrettslige reglene benyttes av domstolene og andre organer i møtet med influencer marketing. I hvilken retning går utviklingen? Er reglene utdaterte, eller må de rett og slett bare brukes bedre? Må aktørene bli mer profesjonelle? Advokatfullmektig Sebastian Stigar deler sine tanker om tilstanden i dag og veien videre.
13:30 - 14:00

Les mer "Does and dont’s i influencermarkedsføring"

Janicke Hansen, Grunnlegger og daglig leder, NordicTB
Hvordan kan merkevarer jobbe effektivt og profesjonelt med influencere, hvordan identifiserer man de rette influencerne å jobbe med, og hvilke feller bør man unngå i prosessen. Hvilke internasjonale influencer marketing trender gjør seg gjeldene innen reiselivssegmentet med det økte fokuset på bærekraft i bransjen, og hvilken innvirkning har dette på hvordan man jobber med denne gruppen markedsførere. Bedrifter med en målrettet og gjennomtenkt influencerstrategi har større sjanse for å skape naturlige ambassadører som styrker merkevarens posisjon i markedet og sikrer ROI langt utover det investerte.
14:00 - 14:30

Pause

14:30 - 15:00

Les mer "Strategien bak Funkygine, og hvordan selvpublisister kan holde seg relevante over tid"

Vilde Kristine Darvik, Manager, Egmont People
Hvordan kan selvpublisister holde seg relevante for både publikum og kunder år etter år? Vilde Kristine Darvik forteller (nesten) alle Egmont People sine hemmeligheter.
15:00 - 15:30

Les mer "Go’Vegan og greenfluencerne" - En liten historie om bygging av et nytt brand i nordisk dagligvare med lite budsjett og flinke influencere

Preben Owren, FMCG Marketing Expert, Scandza
Kristin Gjelsvik, Blogger, TV-personlighet og forfatter
Involvering, involvering, involvering
15:30 - 15:45

Avslutning og oppsummering

Hans-Petter Nygård-Hansen, Communications advisor & public speaker

Sponsorer

Foredragsholdere

Hans-Petter Nygård-Hansen
Communications advisor & public speaker,
Kristin Gjelsvik
Blogger, TV-personlighet og forfatter,
Preben Owren
FMCG Marketing Expert, Scandza
Vilde Kristine Darvik
Manager, Egmont People
Janicke Hansen
Grunnlegger og daglig leder, NordicTB
Sebastian Stigar
Advokatfullmektig, Bryn Aarflot
Charlotte Høgnes
Advokatfullmektig, Thommessen
Heidi Jorkjend
Senioradvokat, Thommessen
Merete Mandt Larsen
Daglig leder, Mediebyråforeningen
Knut Anders Thorset
Chief Revenue Officer, inzpire.me
J. J. Abbott
Founder and Creative Director, Premiere Creative

Arrangører

Influencer Marketing-dagen 2020