UTSOLGT: Influencer & SoMe Marketing i 2022

13.10.2022 09:00 - 15:45
}
Program
Hotel Continental, Stortingsgata 24, Oslo

Om

Konferansen er nå utsolgt! Send en epost til event@kampanje.com for å sette seg på venteliste.

Tidligere har vi arrangert Influencer Marketing-dagen til meget gode tilbakemeldinger. I år ønsker vi også å ta et dypdykk i sosiale medier og med det inviterer Kampanje til heldagskonferansen «Influencer & SoMe Marketing i 2022» 13. oktober på Hotel Continental!
 
Vi går blant annet innom disse temaene:
  • Hvordan lage godt innhold og hva virker i de ulike SoMe-kanalene?
  • Hvordan lykkes med influencer marketing i 2022?
  • Markedet i dag, utvikling og trender fremover.
  • Hvordan være kreativ i sosiale medier– og hvor tidlig bør man hoppe på trendene?
  • Hvordan lage en tydelig influencer- og SoMe-strategi som er integrert i hele markedsmiksen din?
  • Hvordan bygge et community og bruke det i markedsaktivitetene?
  • På hvilke kanaler finner du de ulike målgruppene?
  • Hvordan skape en strategi med influencere og treffe målgrupper som driver salg?
  • Caseinspirasjon – hva er nytt i sosiale medier?
  • Hvilke lover og regler må du forholde deg til når det kommer til influencer marketing?

Programmet vil være interessant både for deg som jobber i byrå, og for deg som jobber med merkevarer på annonsørsiden.
 
Velkommen til en dag spekket med interessante foredrag, mingling og deilig lunsj i hyggelige omgivelser på Hotel Continental 13. oktober!

Ordinærpris: 3795,- eks. mva.

Spørsmål? Send en epost til event@kampanje.com

Konferansen er nå utsolgt! Send en epost til event@kampanje.com for å sette seg på venteliste.
"En fin, innholdsrik dag som hjelper å bygge både ny kunnskap og gir nye perspektiv når det kommer til influencer marketing."
- Deltaker på Influencer Marketing-dagen 2020

Program
Torsdag 13.10.2022

08:15 - 09:00

Registering og frokost

09:00 - 09:10

Velkommen!

Hans-Petter Nygård-Hansen, Communications advisor & public speaker
09:10 - 09:30

Les mer "Tips til deg som vil jobbe med influensere"

Linda Ege, Content Strategy Lead, Creative Systems, Mediacom
Mange er nysgjerrige på å jobbe med influencere, men synes det er vanskelig å vite hvordan man skal gå frem. Hvordan gjør jeg det? Hva må jeg tenke på? Hva må jeg unngå?
09:30 - 09:50

Les mer "Influencer markedsføring: Nøkkelen til suksess er godt forarbeid!"

Thomas Midthun, Client Solutions Executive, Nielsen
Etienne Narek Garit, Head of Digital Media Evaluation Client Service, Nielsen
Valg av influencere i markedsføringsøyemed blir ofte basert på en vurdering av innholdet de aktuelle profilene produserer, samt på antall følgere/engasjementsgrad. Men, er det også andre faktorer som burde hensyntas i en slik prosess? Ja visst! Nielsen anbefaler å investere i et grundig forarbeid ved valg av influencer for kommersielle samarbeid, med mål om mest mulig gunstig resultat for begge parter. Vi starter alltid med etablere en forståelse av målgruppen de ulike influencerne faktisk når ut til, og vurderer denne opp mot merkevareaffiniteten. Deretter følger målinger av brand safety, omdømme og dekningsgrad. Med store mengder data tilgjengelig og mange elementer å vurdere, er det lett å gå seg vill i en slik prosess. Nielsen har derfor utviklet en modell vi kaller “4R”, som forenkler prosessen og beregner en kvantifiserbar reklameverdi til hver aktuell profil. Resultatet er en enkel og effektiv måte å optimalisere ROI i denne typen samarbeid. I dette innlegget forteller vi mer om hvordan prosessen kan se ut i praksis.
09:50 - 10:10

Les mer "Det nye regelverket om merking av retusjert reklame"

Marit Evensen, Seksjonssjef, Forbrukertilsynet
Forbrukertilsynet vil gi en innføring i det nye regelverket: Fra og med 1.juli 2022 krever markedsføringsloven § 2 at all reklame der en kropps fasong, størrelse eller hud er endret ved retusjering eller annen manipulering, skal merkes med et standardmerke. Formålet med regelen er å motvirke kroppspress, særlig blant barn og unge. Kravet om å merke retusjert reklame skal bidra til å bevisstgjøre forbrukere i alle aldre om at reklamen ikke alltid viser personer slik de ser ut i virkeligheten. Målet er å redusere bruken av idealiserte kropper som er retusjert i reklame. Forbrukertilsynet har fått i oppgave å følge opp det nye regelverket.
10:10 - 10:40

Pause

10:40 - 11:00

Les mer "Et landskap i endring - hvordan ser fremtiden til influencer marketing ut?"

Mats Lyngstad, Founder & CEO, inzpire.me
"Make Instagram Instagram Again.”, Apple’s App Tracking Transparency, Metaverse og TikTok. Det digitale landskapet er i endring og dette påvirker influencere og annonsører som jobber med influencer marketing. Hva betyr disse endringene for fremtiden til influencer marketing-industrien?
11:00 - 11:20

Les mer "Influencermarkedsføring og juss"

Vebjørn Søndersrød, Advokat og partner, Advokatfirmaet Føyen
Advokat Vebjørn Søndersrød er partner i Advokatfirmaet i Ræder. Vebjørn og hans avdeling jobber med alle sider av markedsføringsregelverket, GDPR og immaterialrett. Vebjørn jobber særlig mye med digital markedsføring og GDPR og med markedsføring på internett generelt. Han er en mye brukt foredragsholder på området. Vebjørn vil snakke om fire sentrale temaer: 1. Hvem blir holdt ansvarlig for at influencerens markedsføring (poster mot betaling eller fordeler) er lovlige? Influenceren? Annonsøren? Mediet? Alle? 2. Generelt om markedsføringsrett relevant for influencere. Sannhetsprinsippet. Holde det man lover. Læringspunkter her er de generelle reglene som gjelder all markedsføring. 3. Regler om merking av reklame. Hvilke innlegg må influenceren merke og hvordan skal innlegg merkets? 4. Bruk av kropp i markedsføring, retusjering av bilder. Myndighetene ønsker å motvirke kroppspress i reklame, og er spesielt opptatt av influencerene. Samtidig har bransjen opprettet et eget selvdømmergan, FIM, som slår ned på influencerreklame som er over streken. I tillegg har stortinget vedtatt regler om retusjering av bilder i reklame. Læringspunkter er hvor grensene går og vi må også snakke om hvilken betydning en influencers generelle profil har for influencerens deltakelse i markedsføring. Det blir god anledning til å stille spørsmål til Vebjørn under foredraget.
11:20 - 11:40

Les mer "De 5 verste kundene jeg har møtt"

Vilde Kristine Darvik, Kreativ leder, Max Social
Etter seks år i influencerbransjen har Vilde møtt på fantastiske markedsjefer, men også de med litt for stramt slips og for lite koffein innabords. I dette foredraget deler hun sine fem verste opplevelser med kunder, og med humor og kjærlighet skal vi lære av feilene noen kunder gjør i møte med denne nye spennende kanalen.
11:40 - 12:30

Lunsj

12:30 - 12:50

Les mer "TikTok?! Det er vel bare 13-åringer som danser?"

Samra Avdagic, Designer, Elg
Samra fra SoMe-byrået Elg forteller deg om hvorfor TikTok kan være viktigere for merkevaren din enn du aner – og hvordan kanalen er mye mer enn de fleste over 30 tror.
12:50 - 13:10

Les mer "Kreativitet er undervurdert i bruk av sosiale plattformer"

Lars Hansen, Kanalsjef simpl, Nordic Screens
Stian Barsnes-Simonsen, Kreativ leder, Nordic Screens
Er det effektivt å bruke ideer på tvers av plattformer eller bør man lage spesialtilpasset innhold til hver enkelt plattform?
13:10 - 13:30

Les mer "Hva funker best på vertikale flater?"

Line Smedstad, Senior Creative Strategist, Snapchat Norge
Er det effektivt å bruke ideer på tvers av plattformer eller bør man lage spesialtilpasset innhold til hver enkelt plattform? Line vil snakke om hva du bør tenke på når du velger kanal/plattform, hva som alltid bør være med i en annonse og hvilke formater som virkelig engasjerer målgruppen.
13:30 - 13:50

Les mer "Hvordan virker Instagram i 2022?"

Helene Kvernaas, Oslo Lead, Trickle
Torunn Maria Holm, Rådgiver og kundeansvarlig, Spoon
Instagram havner ofte i skyggen av TikTok, men er fortsatt en viktig kanal for å nå en stor målgruppe. Vi ser på hvordan Instagram har endret seg, hvordan kanalen fungerer i 2022, og hvordan du bør bruke Instagram i dag. Her vil du lære hvordan Instagram fungerer i dag og hvilke muligheter kan du ha oversett, få eksempler på kreativt innhold som virker, og høre om hvilke KPI-er du bør ha når du jobber med Instagram.
13:50 - 14:20

Pause

14:20 - 14:40

Les mer "Hvordan bygge community og jobbe strategisk med det?"

Tomas Hogseth, Head of Costumer Relations, Maja.no
Tomas kommer for å snakke om hvordan Maja.no har bygget community, hvordan de jobber tett med influensere og hvordan de jobber strategisk med brukersentrisk innhold.
14:40 - 15:00

Les mer "Caseinspirasjon i SoMe med Tone, hva er nytt?"

Tone Helene Angsund, Kundeansvarlig, Trigger Oslo
Tone tar et dypdykk i de nyeste og beste casene i sosiale medier, og gir oss et forrykkende foredrag til inspirasjon og læring.
15:00 - 15:20

Les mer "Nå er det nok podkaster – la oss lage én til"

Jon Marius Roald, Podkastansvarlig, TRY Råd
Det kan jo virke som at alle lager podkaster om dagen, så hvorfor trenger man egentlig flere? Jon Marius forteller oss hva man egentlig kan gjøre på podkast for å skille seg fra disse «alle».
15:20 - 15:30

Les mer "Den beste kanalen er kanskje en du ikke har hørt om"

Pål André Skogen, SoMe-rådgiver, Elg
Hvordan kan man som markedsfører finne frem til og ta i bruk nye kanaler – og hvor tidlig bør man hoppe på trendene? SoMe-rådgiver i Elg, Pål André, drar oss gjennom noen av oppturene og nedturene i SoMe-jungelen og gir deg et innblikk i kanalene som bobler under overflaten i dag.
15:30 - 15:45

Oppsummering og avslutning

Hans-Petter Nygård-Hansen, Communications advisor & public speaker

Sponsorer

Foredragsholdere

Hans-Petter Nygård-Hansen
Hans-Petter Nygård-Hansen
Communications advisor & public speaker,
Pål André Skogen
Pål André Skogen
SoMe-rådgiver, Elg
Jon Marius Roald
Jon Marius Roald
Podkastansvarlig, TRY Råd
Tone Helene Angsund
Tone Helene Angsund
Kundeansvarlig, Trigger Oslo
Tomas Hogseth
Tomas Hogseth
Head of Costumer Relations, Maja.no
Torunn Maria Holm
Torunn Maria Holm
Rådgiver og kundeansvarlig, Spoon
Helene Kvernaas
Helene Kvernaas
Oslo Lead, Trickle
Line Smedstad
Line Smedstad
Senior Creative Strategist, Snapchat Norge
Stian Barsnes-Simonsen
Stian Barsnes-Simonsen
Kreativ leder, Nordic Screens
Lars Hansen
Lars Hansen
Kanalsjef simpl, Nordic Screens
Samra Avdagic
Samra Avdagic
Designer, Elg
Vilde Kristine Darvik
Vilde Kristine Darvik
Kreativ leder, Max Social
Vebjørn Søndersrød
Vebjørn Søndersrød
Advokat og partner, Advokatfirmaet Føyen
Mats Lyngstad
Mats Lyngstad
Founder & CEO, inzpire.me
Marit Evensen
Marit Evensen
Seksjonssjef, Forbrukertilsynet
Etienne Narek Garit
Etienne Narek Garit
Head of Digital Media Evaluation Client Service, Nielsen
Thomas Midthun
Thomas Midthun
Client Solutions Executive, Nielsen
Linda Ege
Linda Ege
Content Strategy Lead, Creative Systems, Mediacom

Arrangører

UTSOLGT: Influencer & SoMe Marketing i 2022