+

Slik endres forbrukeratferden i kriser

15.09.2020 08:15 - 12:00
Program
,
Fysisk på Vika Kino eller digitalt der du er

Om

Nye spilleregler i en ny hverdag for medie- og kommunikasjonsbransjen. Hvilke konsekvenser har kriser på oss og hva kan vi lære av dem? Velkommen til tre halvdagsseminarer i høst om forbrukeratferd, krisekommunikasjon og omstilling!

2020 kommer ikke til å gå inn i historien som et vanlig år. Hva i all verden skal en bedrift gjøre når en flombølge av smitte, nedstenging og massivt fall i omsetning treffer? Lærdommen så langt er at selv om viruset og konsekvensene traff Norge og andre land hardt, fikk det høyst ulike følger for bedriftene. Alle måtte omstille seg, men der noen måtte permittere, måtte andre håndtere et enormt trykk på kundeservice eller ansette i hopetall for å fylle varehyllene.

På Kampanjeskolens første dag får vi høre fra to bedrifter som har innsikt i krisers påvirkning på oss, og to bedrifter som har kjent det på kroppen. Sverre Christensen fra Handelshøyskolen BI drar de historiske linjene til hva 100 år med økonomiske kriser har lært oss, mens Country Manager i Ipsos, Nathalie Warembourg, deler ny innsikt om hva krisen gjør med oss forbrukere og markedet vi opererer i. Fra reisebyrået Berg-Hansen kommer Anette Maltun Koefoed for å fortelle om hvordan korona rammet reiselivet, hva de tror om fremtiden og hvordan kommunisere fremover. Meny ved markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen vil dele sine erfaringer fra omstillingene som måtte gjøres i butikk og i kommunikasjon, over natten i mars. NB! Foredraget til Meny vil ikke bli streamet, og vil kun være tilgjengelig for de som deltar fysisk.

Kampanjeskolen er en seminarserie fra Kampanje, Los & Co, Starcom og Handelshøyskolen BI med tre halvdagsseminarer i september, oktober og november. I år er hovedtemaet for Kampanjeskolen "Nye spilleregler i en ny hverdag for medie- og kommunikasjonsbransjen". 15. september får vi innsikt i hvordan forbrukeratferden endres i kriser, 20. oktober ser vi på hvordan du kommuniserer i krisesituasjoner, mens 17. november tar vi en titt på hvilke varige endringer ulike bransjer vil stå overfor.

Tredoble læringsutbyttet og få 30 prosent rabatt!
Dette er det første seminaret i Kampanjeskolen-serien "Nye spilleregler i en ny hverdag for medie- og kommunikasjonsbransjen". Les mer om de to andre seminarene her:

20. oktober: Slik kommuniserer du i krisesituasjoner.
Her får vi høre fra bedrifter som virkelig har stått i kriser den siste tiden. Har de kommet seg gjennom det? Og hvordan har de fått det til? Les mer om dette seminaret her!

17. november: Hva nå? Et vitnesbyrd fra ulike bransjer.
Her får vi besøk av aktører fra ulike bransjer som vil spå hva de varige endringene i deres bransje blir som følge av Covid-19. Les mer om dette seminaret her!

Meld deg på alle de tre seminarene med rabattkode KS3020 eller send en e-post med navn og faktureringsinformasjon til event@kampanje.com for å få pakkepris og 30 prosent rabatt (totalt 3139,- eks. mva for alle tre seminarene). Gi beskjed om du ønsker å delta fysisk eller digitalt.

Seminaret gjennomføres på Vika Kino. Det vil også være mulig å følge seminaret digitalt dersom man ønsker det. Vi følger til enhver tid de gjeldende regler og bestemmelser fra myndighetene, og endringer kan dermed forekomme. Her er noen av tiltakene vi gjør:
- Salen som vanligvis tar 256 deltakere, vil maksimalt fylles opp med 90 deltakere.
- Vi har lengre pauser enn vanlig for å sikre at alle kommer seg trygt inn og ut av lokalet.
- Antibac etc. blir utplassert rundt i lokalet.

Program
Tirsdag 15.09.2020

08:15 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:15

Velkommen

Knut Kristian Hauger, Ansvarlig redaktør, Kampanje
09:15 - 09:45

Les mer Korona har endret forbrukerens adferd. Hva forventes av merkevarene?

Nathalie Eyde Warembourg, Country Manager, Ipsos Norge
Ipsos deler ny innsikt om hva pandemien gjør med oss forbrukere og markedet vi opererer i, og hvordan bør vi agere som merkevare.
09:45 - 10:15

Les mer Hvorfor historie(r) er viktig? - i lys av Corona-krisen

Sverre August Christensen, Førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI
Historien fungerer som reservoar av narrativer og mentale modeller som utnyttes i markedsføring og kommunikasjon. Dette forsterkes i krisetider, da brukes historiske kriser for å fremme budskap. Derfor preger (ny) innsikt om fortiden vår forståelse av nåtiden.
10:15 - 10:45

Pause

10:45 - 11:15

Les mer Hvorfor er kommunikasjon så avgjørende i en krise – og hvordan bygge selskapet igjen gjennom målrettet kommunikasjonsarbeid?

Anette Maltun Koefoed, Kommunikasjonsdirektør, Berg-Hansen
Når inntektene forsvinner over natten og de fleste ansatte blir permittert, er kommunikasjon et av de mest kraftfulle verktøyene for å sikre at selskapet klarer å stå gjennom krisen. Hvordan tenker et selskap som står i denne situasjonen, hvordan jobber de, hvordan planlegger de og hvordan bygger de kommunikasjonsplattformen internt og eksternt? Anette M. Koefoed er kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen, som står midt i en krise akkurat nå. Hun vil dele sine erfaringer så langt og hvordan Berg-Hansen tenker i oppbygningsfasen.
11:15 - 11:45

Les mer Disse omstillingene måtte MENY gjøre over natten (NB, dette vises ikke på stream)

Jørgen Normann-Larsen, Markedsdirektør, Meny
Til informasjon vil ikke foredraget til Meny bli streamet.
11:45 - 12:00

Avslutning og oppsummering

Knut Kristian Hauger, Ansvarlig redaktør, Kampanje

Sponsorer

Foredragsholdere

Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør, Kampanje
Jørgen Normann-Larsen
Markedsdirektør, Meny
Anette Maltun Koefoed
Kommunikasjonsdirektør, Berg-Hansen
Sverre August Christensen
Førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI
Nathalie Eyde Warembourg
Country Manager, Ipsos Norge

Arrangører

Slik endres forbrukeratferden i kriser