Slik kommuniserer du i krisesituasjoner

20.10.2020 09:00 - 12:00
}
Program
,
Fysisk på Vika Kino eller digitalt der du er

Om

Nye spilleregler i en ny hverdag for medie- og kommunikasjonsbransjen. Hvilke konsekvenser har kriser på oss og hva kan vi lære av dem? Velkommen til tre halvdagsseminarer i høst om forbrukeratferd, krisekommunikasjon og omstilling!

I krisetider må de fleste bedrifter foreta til dels store tilpasninger, noen av dem helt avgjørende for å overleve. Den 20. oktober setter vi fokus på hvordan man i krisesituasjoner bør håndtere kommunikasjonsaspektet: Hvordan håndterer man en krisesituasjon utad? Hva slags informasjon går man ut med, og hvordan kan kommunikasjon i beste fall bidra til å snu noe negativt til noe positivt?

Denne dagen vil vi få høre erfaring og læring fra ulike aktører, både relatert til corona-pandemien, men også andre situasjoner som har skapt en krise som må håndteres på kort varsel. Dette er noe av det du vil høre om:

  • SAS opplevde til dels voldsomme reaksjoner da de lanserte sin nye kampanje «What is truly Scandinavian»? Vi får høre fra både markedsansvarlig og pressesjefen hvordan de håndterte denne overraskende situasjonen.
  • Da pandemien var et faktum og Norge stengte, fikk helsevesenet en helt spesiell og livskritisk situasjon å håndtere. Vi møter Anna Stella Kyed Johnsen, seniorrådgiver i TBA og tidligere i kommunikasjonsstaben hos Oslo Universitetssykehus, som deler sine erfaringer.
  • Myter eller fakta? I kriser tror folk på mye rart. Fra BI vil vi få høre hvordan det å knuse noen myter for å få frem fakta er avgjørende.
  • Kan kommunikasjon bidra til å snu en krisesituasjon til en mulighet? Rolf Aaneland fra PR-byrået MSL deler sine beste tips på hvordan kommunikasjon kan være avgjørende i krisesituasjoner, og har også med et par eksempler fra den siste tidens spesielle situasjon.

Kampanjeskolen er en seminarserie fra Kampanje, Los & Co, Starcom og Handelshøyskolen BI med tre halvdagsseminarer i september, oktober og november. I år er hovedtemaet for Kampanjeskolen "Nye spilleregler i en ny hverdag for medie- og kommunikasjonsbransjen". 15. september fikk vi innsikt i hvordan forbrukeratferden endres i kriser, 20. oktober ser vi på hvordan du kommuniserer i krisesituasjoner, mens 17. november tar vi en titt på hvilke varige endringer ulike bransjer vil stå overfor.

Doble læringsutbyttet og få 20 prosent rabatt!
Dette er det andre seminaret i Kampanjeskolen-serien "Nye spilleregler i en ny hverdag for medie- og kommunikasjonsbransjen". Les mer om det siste seminaret her:

17. november: Hva nå? Et vitnesbyrd fra ulike bransjer.
Vi får besøk av aktører fra ulike bransjer som vil spå hva de varige endringene i deres bransje blir som følge av Covid-19. Les mer om dette seminaret her!

Meld deg på begge seminarene med rabattkode KS2020 eller send en e-post med navn og faktureringsinformasjon til event@kampanje.com for å få pakkepris og 20 prosent rabatt (totalt 2392,- eks. mva for begge seminarene). Gi beskjed på epost om du ønsker å delta fysisk eller digitalt.

Seminaret gjennomføres på Vika Kino. Det vil også være mulig å følge seminaret digitalt dersom man ønsker det. Vi følger til enhver tid de gjeldende regler og bestemmelser fra myndighetene, og endringer kan dermed forekomme. 

Program
Tirsdag 20.10.2020

08:15 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:05

Velkommen

09:05 - 09:35

Les mer Når et verdibudskap provoserer

Bård Nordhagen, Head of Marketing Programs, SAS
John Eckhoff, Pressesjef, SAS
Det kom en uventet og voldsom reaksjon fra spesielt ytterliggående meningsmiljøer da SAS lanserte reklamekampanjen «What is truly Scandinavian?» vinteren 2020. Kampanjens verdibudskap skulle vise hvordan vi har tatt med impulser fra verden og foredlet det til noe Skandinavisk. Ta del i SAS’ refleksjoner om å navigere merkevaren og hvordan de håndterte kommunikasjonen i en krisesituasjon.
09:35 - 10:05

Kommunikasjon i koronaens tid

Anna Stella Kyed Johnsen, Seniorrådgiver, TBA
10:05 - 10:35

Pause

10:35 - 11:05

Les mer Krisekommunikasjon: Klarer vi å bryte myter?

Nina Veflen, Professor ved institutt for markedsføring, Handelshøyskolen BI
Folk tror på mange rare ting, spesielt i krisesituasjoner. Det er tøft å leve under stor usikkerhet, og da kan det være godt å ha noe å tro på, noe du kan gjøre for å unngå det farlige. Siden det dessverre ikke hjelper å spise hvitløk eller ta varme bad mot koronasmitte, ei heller å putte vakre stener i lomma, ønsker myndighetene å knuse disse mytene. Spørsmålet blir da hvordan de bør gå frem for å få folk til å erstatte disse mytene med faktabasert viten. Hvordan bør de kommunisere for å unngå at troen på mytene blir forsterket? Er det i det hele tatt mulig å få folk til å endre tro med kommunikasjon? Dette er noen av temaene som vil bli belyst i dette innlegget.
11:05 - 11:35

Les mer Krisehåndtering – teori og praksis

Rolf Aaneland, Daglig leder, Publicis MSL
Selv om alle kriser er ulike, er det mange fellestrekk ved god krisehåndtering. Innlegget vil gi en innføring i de viktigste prinsippene ved krisehåndtering, og gi praktiske tips og gode eksempler fra selskaper som har håndtert krevende situasjoner under corona-pandemien. Og hvordan snur man egentlig en krise til en mulighet, uten å risikere skade på merkevare og omdømme?
11:35 - 11:40

Avslutning og oppsummering

Sponsorer

Foredragsholdere

Rolf Aaneland
Rolf Aaneland
Daglig leder, Publicis MSL
Nina Veflen
Nina Veflen
Professor ved institutt for markedsføring, Handelshøyskolen BI
Anna Stella Kyed Johnsen
Anna Stella Kyed Johnsen
Seniorrådgiver, TBA
John Eckhoff
John Eckhoff
Pressesjef, SAS
Bård Nordhagen
Bård Nordhagen
Head of Marketing Programs, SAS

Arrangører

Slik kommuniserer du i krisesituasjoner