UTSOLGT! Merkevaredagen 2020

05.03.2020 09:00 - 16:00
}
Program
Grand Hotel, Karl Johans gate 31, Oslo

Om

Merkevaredagen er tilbake 5. mars 2020 på Grand Hotel!

Vi har gleden av å presentere Mark Ritson, akademias største internasjonale superstjerne innen branding og reklame, som keynote speaker. I de siste årene har Ritson vært professor ved Melbourne Business School. I tillegg har han vært rådgiver for flere av de ledende merkevarene i verden. Hans faste spalte i Marketing Week er en fornøyelse å lese for alle med interesse for merkevarer og reklame. Mark Ritson er også en svært ettertraktet foredragsholder. Foredragene hans er alltid underholdende, tankevekkende, frittalende og for noen, provoserende. Ritson har aldri vært i Norge før, og Kampanje er stolte av å ønske ham velkommen til Merkevaredagen 5. mars på Grand Hotel

I tillegg til Mark Riston finner du ledende merkevarebyggere i årets program. Kom og hør Trond Bentestuen i Rema 1000 snakke om "Fra «Løp og Kjøp» gjennom «bank fra A til Å» til «Det enkle er ofte det beste»", og Camilla Forberg i Telia fortelle om veien «From known to be loved». Alf Bendixen og Geir Lunde vil by på erfaringer fra hva en ny profil kan gjøre både med salg og intern stolthet. Linn Nærup Børke vil prate om skiftet fra varer til tjenester i fysisk retail, og hvordan Askeladden går frem for å bygge selskaper som lykkes med nettopp tjenester, underholdning og servering. Thina Saltvedt vil ta for seg hvor viktig bærekraft er blitt, både i et merkevareaspekt, men ikke minst for bedrifters finansielle avkastning. Som avrunding på dagen presenterer Monna Nordhagen noen utvalgte verktøy i tråd med Marks råd, krydret med historier og eksempler som holder interessen oppe på tampen av dagen. Lær å sette ord på det som er aller viktigst når hele organisasjonen skal forstå hvordan de bruker merkevaren mer strategisk, og samtidig er både konsekvente, fremoverlente og modige på tvers av avdelinger og byråer.

Her lærer du blant annet:
  • Hva er det som virkelig fungerer og betyr noe innen markedsføringsfaget i 2020?
  • Hvordan begeistre kundene gjennom gode kundereiser?
  • Hva vet vi, og hva tror vi at vi vet, om forbrukeratferd og effektiv kommunikasjon for å endre atferd?
  • Hvordan går man frem for å bygge selskaper som lykkes med tjenester, underholdning og servering når man skifter fra fysisk retail til de digitale løsningene?
  • Hvorfor er det viktig å ha økt skepsis til buzzwords, hype og etablerte sannheter?
  • Hva er den virkelige utfordringen til «brand purpose»?
  • Hvordan kan en ny posisjonering og visuell profil gi stolte, motiverte ansatte og et internt løft?
  • Hvilke verktøy trenger du for å bygge en sterk merkevare i vår tid?
  • Hvorfor trenger merkevaren differensiering og egenart?
  • Hvordan og hvorfor vil bærekraft ha en vital betydning for bedrifters merkevare og økonomi/inntjening fremover?
  • Hvordan gå fra å være kjent til å bli elsket som merkevare?

  • Er dere flere enn fem fra samme selskap som ønsker å komme? Da får dere 15 prosent rabatt! Benytt rabattkode MVD1520 ved påmelding.

    Spørsmål? Send en epost til event@kampanje.com
    " Merkevaredagen er for meg en av få konferanser jeg prioriterer å få med meg fordi jeg møter likesinnede til gode diskusjoner om hvordan skape merkevarehistorier som skiller seg ut. Det er rett og slett et event hvor man får en liten shot med inspirasjon, påfyll og tid til å tenke litt lengre tanker."
    - Henrik Haakestad Lervold, Head of Marketing and Communication i PwC

    Program
    Torsdag 05.03.2020

    08:15 - 09:00

    Registrering og lett frokost

    09:00 - 10:00

    Les mer KEYNOTE: What does and does not matter in marketing

    Mark Ritson, Keynote speaker
    In this entertaining and applied talk, Mark Ritson examines the stuff we should be focusing on for marketing success. Then he turns his attention to the pointless crap that obsesses marketers but which has no value.
    10:00 - 10:30

    Les mer Buzzwords, unicorns and broken dreams: Deadly sins of the startup ecosystem today

    Linn Nærup Børke, Partner, Askeladden
    I foredraget, som heter «Buzzwords, unicorns and broken dreams: Deadly sins of the startup ecosystem today», prater vi om skiftet fra varer til tjenester i fysisk retail og hvordan vi går frem for å bygge selskaper som lykkes med nettopp tjenester, underholdning og servering. Som en del av foredraget tar vi liv av myter og fallgruver det er lett å gå når man skal starte et selskap eller bedrive innovasjon. Vi ønsker at publikum skal sitte igjen med økt skepsis til buzzwords, hype og etablerte sannheter, og en unnskyldning til å stille spørsmålet «Hvorfor» mye oftere.
    10:30 - 11:00

    Pause

    11:00 - 11:30

    Les mer Fra medlemseid og fragmentert kjede til en strømlinjeformet merkevare

    Alf Bendixen, Selvstendig konsulent
    Geir Lunde, Markedssjef, Byggtorget / Byggeriet
    Veksten lot ikke vente på seg.
    11:30 - 12:00

    Les mer Fra «Løp og Kjøp» gjennom «bank fra A til Å» til «Det enkle er ofte det beste»

    Trond Bentestuen, CEO, Maxbo
    Retail handler om å treffe «the sweet spot» i markedet og i hodet på kunden. Jeg har hele tiden jobbet for å begeistre kundene gjennom gode kundereiser, enten det er i elektrobransjen, bank eller dagligvare. I dette foredraget ønsker jeg å dele noen av erfaringene mine med deg.
    12:00 - 12:50

    Lunsj

    12:50 - 13:15

    Surprise

    13:15 - 13:45

    Les mer From known to be loved

    Camilla Forberg, Merkevare- og markedsdirektør
    Telia er en tre år gammel merkevare i Norge. Vi er kjent, men eier få assosiasjoner som beskriver hvem vi er. Vi skal gå fra å være kjent, til å bli en merkevare som er kjent for å levere tjenester som kundene bryr seg om, og som oppleves som noe annet enn alle andre. Camilla deler i foredraget sitt litt av sine tanker om hvordan Telia tenker rundt dette.
    13:45 - 14:15

    Les mer Når bærekraft får betydning for en bedrifts merkevare og finanser

    Thina Saltvedt, Sjefanalytiker i Sustainable Finance, Nordea
    Bærekraft vil ha en vital betydning for bedrifters merkevare og økonomi/inntjening. Det holder ikke for en bedrift kun å levere god finansiell avkastning lenger. Nå må man også ta hensyn til den sosiale avkastningen en bedrift gir. Et selskap må kunne vise til at de tar vare på og gir en positiv påvirkning på det miljøet og samfunnet den har sitt virke i. Investorer, kapitaleiere og vi som forbrukere har begynt å kreve at bedriftene vi plasserer våre penger i, finansierer eller kjøper produkter og tjenester fra,faktisk tar vare på sine omgivelser. I tillegg stilles det økte krav til rapportering og synliggjøring av hva og hvordan en bedrift produser og leverer sine produkter og tjenester. Med andre ord er det økende fokus på hvilke verdier ut over de rent finansielle verdiene en bedrift representerer i samfunnet generelt, og dette får igjen betydning for merkevaren.
    14:15 - 14:45

    Pause

    14:45 - 15:15

    Les mer When will we ever learn?

    Sten Bråthen, Strategidirektør, MediaCom
    Det er tilsynelatende store avvik mellom hvordan «ledende markedskommunikasjonseksperter» mener at man skal drive merkebygging og markedskommunikasjon, og hva norske annonsører faktisk praktiserer. Sten har forsøkt å dykke ned i dette gapet mellom liv og lære, og vil presentere både funn og tanker som kanskje kan bidra til å tette gapet. Hva vet vi, og hva tror vi at vi vet om forbrukeratferd og effektiv kommunikasjon for å endre atferden?
    15:15 - 15:45

    Les mer Bruk merkevaren mer strategisk!

    Monna Nordhagen, Partner, Mars Brand Strategy
    Som avrunding på dagen presenterer Monna Nordhagen noen utvalgte verktøy i tråd med Marks råd, krydret med historier og eksempler som holder interessen oppe på tampen av dagen. Lær å sette ord på det som er aller viktigst når hele organisasjonen skal forstå hvordan de bruker merkevaren mer strategisk, og samtidig er både konsekvente, fremoverlente og modige på tvers av avdelinger og byråer. Du får: <li>En operativ definisjon av hva en moderne merkevare er og hvordan den brukes. <li/> <li>En enkel oversikt over hva gullstandarden for en merkevareplattform er, forklart på en måte som gjør at alle kan klare å lage sin egen.<li/> <li>Inspirasjon til å stille noen friske spørsmål som bidrar til å knytte merkevaren og forretningsstrategien tettere sammen.<li/>
    15:45 - 15:50

    Avslutning og oppsummering

    Knut Kristian Hauger, Ansvarlig redaktør, Kampanje

    Sponsorer

    Foredragsholdere

    Knut Kristian Hauger
    Knut Kristian Hauger
    Ansvarlig redaktør, Kampanje
    Monna Nordhagen
    Monna Nordhagen
    Partner, Mars Brand Strategy
    Sten Bråthen
    Sten Bråthen
    Strategidirektør, MediaCom
    Thina Saltvedt
    Thina Saltvedt
    Sjefanalytiker i Sustainable Finance, Nordea
    Camilla  Forberg
    Camilla Forberg
    Merkevare- og markedsdirektør,
    Trond Bentestuen
    Trond Bentestuen
    CEO, Maxbo
    Geir Lunde
    Geir Lunde
    Markedssjef, Byggtorget / Byggeriet
    Alf Bendixen
    Alf Bendixen
    Selvstendig konsulent,
    Linn Nærup Børke
    Linn Nærup Børke
    Partner, Askeladden
    Mark Ritson
    Mark Ritson
    Keynote speaker,

    Arrangører

    UTSOLGT! Merkevaredagen 2020