Nathalie Kåvin (38) er ansatt som kommunikasjonsdirektør i Schibsted, med ansvar for å bygge kommunikasjonen rundt hele det internasjonale konsernet som Schibsted er.

- Jeg har alltid hatt et godt øye til Schibsted, og et inntrykk av et selskap som er fremtidsrettet og læringsvillig, med en sterk entreprenørånd. Fra et kommunikasjonsperspektiv er Schibsted en skattekiste av både nye og gamle tech-eventyr, og ikke minst en organisasjon som er bygget på en lang og inspirerende historie både her hjemme og internasjonalt, sier Nathalie Kåvin.

Kåvin går inn i rollen som Anders Rikter tidligere hadde i mediekonsernet, og som Kjersti Oppen har fylt det siste halve året. Oppen forlater nå selskapet. 

Les også: Leier inn tidligere PR-topp som Schibsted-direktør

Les også: Rikter forlater Schibsted - klar for ny PR-jobb

Kommer fra Telenor
Kåvin har over ti års erfaring fra kommunikasjon, blant annet fra Telenor Group i Norge og Eurosport Group i Paris. De siste årene har hun jobbet med Telenors nye digitale vekstområder og innovasjonsmiljøer.

Der ble hun blant annet kjent med Schibsteds rubrikksatsinger gjennom samarbeidet mediehuset hadde med Telenor, et samarbeid som ble avsluttet i mai fjor. 

Les mer: Schibsted kjøper ut Telenor - avslutter rubrikkallianse

- Jeg ble litt kjent med Schibsted gjennom rubrikksamarbeidet, men har alltid tenkt på Schibsted som et spennende selskap så det var et ganske enkelt valg, sier Kåvin til Kampanje.

- Fra ditt ståsted hva blir den største forskjellen på Telenor og Schibsted? 

- En åpenbar forskjell er jo at Schibsted er et mye mindre selskap enn Telenor målt i antall ansatte, mens det er mange likheter i tekningen rundt forretningsutvikling og innovasjon og det internasjonale som er viktig for meg etter å ha bodd utenlands i 20 år. Skulle jeg gå et annet sted måtte det være et internasjonalt selskap, sier hun. 

- En eksportsuksess
I Schibsted er man «glade over å ha kapret et internasjonalt talent» 

- Hun har bodd over 20 år utenfor Norge, i land som Sverige, Frankrike og Sveits. Den bakgrunnen gjør henne spesielt godt rustet til å ta ut potensialet når det gjelder å fortelle historien om hva eksportsuksessen Schibsted er og har vært, ikke minst internasjonalt, sier Lena K Samuelsson.

Samuelsson sitter til vanlig i konsernledelsen i Schibsted med ansvar for kommunikasjon, merkevarer og samfunnsansvar, men Samuelsson er for tiden konstituert publisher i Aftonbladet.

- Schibsted er i dag til stede i 22 land og har 7.000 medarbeidere. I Norge og Sverige er det nok først og fremst mediehusene vi forbinder med Schibsted, men vi er så mye mer enn det, sier hun.

Den nye kommunikasjonsdirektøren får ifølge Samuelsson ansvar for å sikre en helhetlig Schibsted-kommunikasjon og hun skal lede et eget kommunikasjonsteam i tilleg til å samarbeide med Schibsted Medias kommunikasjonsteam, som innbefatter all publishing og Growth i Schibsted, samt med Schibsted Marketplaces, hvor blant annet FINN.no inngår.

- Etter at Schibsted omorganiserte seg i fjor høst, og etablerte to selvgående divisjoner, er det naturlig at også mye av kommunikasjonsarbeidet er konsentrert ut i divisjonene. Likevel har vi behov for at noen tar kommunikasjonsansvar for merkevaren og Schibsted i sin helhet, og her blir Nathalie og hennes team spesielt viktig, sier Samuelsson.