Lars Hvinden, ad tech-konsulent og tidligere Key Account Manager for programmatisk i Aller Media, går inn i en nyopprettet stilling som digital salgssjef i tv-huset Discovery Networks. Han får en viktig rolle i videreutviklingen av Discoverys strømmetjeneste Dplay. Det opplyser Discovery i en pressemelding.

Skal jobbe med Dplay
Administrerende direktør i TVNorge og Discovery Networks, Tine Austvoll Jensen, er fornøyd med ansettelsen.

– Vi fortsetter arbeidet med å tilpasse oss dagens medielandskap, og i Lars har vi funnet den perfekte personen til å løfte oss innen digital markedsføring og salg. Han er brennende engasjert i teknologifeltet, har jobbet hos noen av de største mediebedriftene i Norge og er en kjent skikkelse i bransjen. Det er naturlig for oss å opprette denne nye stillingen, vi ønsker å styrke den digitale tankegangen i alle deler av virksomheten vår, og vi er veldig glade for å få Lars med oss på laget i dette arbeidet, sier hun.

Lars Hvinden blir ansvarlig for den digitale salgsstrategien i Discovery Networks Norway. Han blir også en del av det nordiske miljøet tilknyttet bygging og videreutvikling av Discoverys strømmetjeneste Dplay, og blir å se ute i markedet blant annonsører og mediebyråer som tv-gruppens digitale spesialist.

- Har vist stor vilje til å tenke nytt
Hvinden ser veldig fram til å begynne.

- Tv-bransjen er i hurtig endring, og det trigget meg å bli med på den store omveltningen som nå foregår. Discovery er et stort, globalt selskap, som har vist stor vilje til å tenke nytt og ta sjanser i prosessen med å tilpasse seg den nye mediehverdagen. De har gjort store endringer med Dplay det siste året – både teknisk, innholdsmessig og måten innholdet tilbys – og jeg ser fram til å være med på å pushe den utviklingen ytterligere. Jeg har også hørt mye bra om folkene som jobber i Nydalen, så dette gleder jeg meg stort til, sier Lars Hvinden.

Lars Hvinden  har han drevet sitt eget konsulentforetak, Hvinden Consulting, og har hatt base i New York. Fra 2015 til 2016 var han Key Account Manager Programmatic i Aller Media, en jobb han fikk etter halvannet år som Key Account Manager med digitalt ansvar i Dagbladet. Før dette jobbet han fire år i Meltwater Group, hvor han hadde forskjellige roller.

Hvinden vil rapportere til salgsdirektør Morten Dovland, og har første dag på kontoret 1. august.