Det begynner å bli en stund siden vi hørte fra Lars Finnland, som tidligere jobbet som administrerende direktør i tv-produksjonsselskapet Nordisk Film og tv.

Les også: Slutter i Nordisk Film etter 15 år

Men etter nesten to år er Finnland tilbake i manesjen og denne gangen som administrerende direktør i eventselskapet 6. Sans som i tillegg til et Eventbyrå også har en reiselivsvirksomhet og en reklamebyrådel.

- Jeg har vært i 6. Sans i tre måneder allerede, men holdt litt lav profil. Men det er svært spennende å ta fatt på ny jobb og en ny bransje, som både har klare ulikheter og likheter med tv-bransjen som jeg jo kommer fra, sier Finnland til Kampanje.

- Hva har du gjort siden sist?

- Jeg har hatt en del prosjektbasert arbeid som jeg har fylt dagene med. Det har vært helt fint, sier han.

Byrået han nå skal vie dagene sine fullt og helt til, 6.Sans, ble etablert i 2002 og teller i dag rundt 20 ansatte og har en omsetning på rundt 70 millioner, ifølge egne nettsider.

- Bransje i rivende utvikling
Finnland sier selskapet er mer enn bare et eventselskap og jobber med det de kaller brand story experience.

- Vi ønsker å gi kundene en komplett reise fra strategi og merkevarefokus, via kreativitet og historiefortelling, - ofte gjennom opplevelsesbasert kommunikasjon. Det som er spennende med denne jobben er merkevarebyggingen og det å få lov til å jobbe med strategiske. Vi har mange store selskaper som kunder, sier han.

Noen av kunden til 6. Sans er Dell, Volvo, DNB og Telia.  Han sier han er imponert over kvaliteten som ligger i eventbransjen og byrået hvor han har startet.

- Det er mange flinke folk i selskapet som har som ambisjon om å være markedets mest innovative når det gjelder kreativ bruk av ny teknologi innenfor alle sine satsningsområder. Veldig gøy å starte opp i en bransje i rivende utvikling, og med et stort potensiale. Eventbransjen ligger ikke noe bak min gamle bransje, tv-produksjonsbransjen, verken faglig eller i penger, sier Lars Finnland.  

Får flere kunder
Spesielt gledelig er det for Finnland å endelig kunne få jobbe med et bredere spekter av kunder etter å ha vært sjef for selskap som hadde Norges tv-kanaler på kundelisten.

- Det som trigget meg var å gå fra fire kunder, NRK, TV 2, TVNorge og TV3, til å jobbe potensielt med alle i næringslivet, sier han.

Han tar over jobben som byråleder etter en av gründerne i 6. Sans, Per Morten Bergh. Bergh gründet selskapet sammen med Tron Mathisen.

- Utviklingen av 6.sans har vært en utrolig reise siden Tron Mathisen og jeg startet i 2002. Men etter 16 år er det et ønske fra oss gründerne om å få inn en erfaren og dyktig leder for å utvikle selskapet videre, sier Per Morten Bergh til Kampanje.

Både Bergh og Mathisen skal begge fortsette å jobbe i selskapet.

- Vi er veldig glade for å få Lars Finnland med på laget. Hans brede erfaring fra tv-bransjen, er noe som er svært interessant for vår satsing mot å være markedets mest innovative event- og kommunikasjonsbyrå. Utvikling av kreative og unike ideer tatt ut gjennom ny teknologi er hovedfokuset som Finnland vil være en viktig del av, sier Bergh.