Ole Martin Kristiansen forlater stillingen som designsjef i Bakken & Bæck og går til Kron, start up'en han selv var med på å starte i 2017. Kron er en digital fondssparingsløsning med mål om utfordre de etablerte bankene. 

- Jeg har hatt en fantastisk reise i Bakken & Bæck og bygget et internasjonalt anerkjent designteam fra fire til sytten designere i fire land, sier Kristiansen.

Kristiansen har vært designsjef i Bakken & Bæck de siste fem årene hvor han har ledet designprosjekter for kunder som DNB, Kolonial.no og Vipps. I januar i år vant han og teamet DOGA-merket for design og arkitektur for den nye tjenesten Samsolgt fra DNB Eiendom.

- Jeg har jobbet med noen utrolig fine selskaper og fått muligheten til å designe produkter for noen av Norges mest suksessrike startups. Nå føles tiden moden for å ta steget over til Kron som er et av landets mest spennende selskaper i stor utvikling, sier Kristiansen. 

Joar Hagatun, administrerende direktør og medgründer i Kron, er strålende fornøyd med å at Kristiansen nå blir en fast del av Kron. 

- Ole Martin og jeg begynte å jobbe med Kron i 2017. Vi har siden lansering videreutviklet konseptet og spisset tjenesten sammen med hans team fra B&B. Det siste året har vi opplevd en kraftig vekst i antall brukere og tar stadig nye markedsandeler innenfor fondssparing. Derfor er jeg veldig fornøyd med å endelig få med-gründeren inn i teamet vårt, sier Hagatun. 

Selskapet sier de skal fortsette å utfordre de store bankene og skape Norges beste sparetjeneste. 

- Nordmenn har altfor stor tillit til banken de har sparepengene i. Det ser vi tydelig på innskuddsrenten i de største bankene. Det er en stor mangel i bransjen på utfordrere som bygger tjenester på vanlige folks premisser. Med Kron finnes det nå en seriøs utfordrer. Vi har skapt Kron slik at nordmenn som vil spare penger på en enkel, trygg og forståelig måte kan gjøre det uten å betale for mye, sier Kristiansen. 

Kron hadde 15.000 registrerte brukere ved inngangen til 2020. Kristiansen startet i selskapet 1. februar.