Etter nesten ni år som kommunikasjon- og HR-direktør i Schjærven-gruppen går veien videre for Ditlef Jacobsen til en av landets ledende aktører innen opplevelsesbasert kommunikasjon, Medvind Eventbyrå.

- At Ditlef Jacobsen starter i Medvind som toppleder er akkurat det vi har ønsket. Medvind har hatt en enorm utvikling og vekst så nå var det behov for endringer, sier største eier, gründer og kreativ leder Joakim Moe Røisland.

Med Ditlef Jacobsen på plass går avtroppende byråleder Lars Rosenberg inn i stillingen som seniorrådgiver med hovedansvar for flere av byråets største kunder.

- Rosenberg og jeg skal jobbe mer prosjekt og kundefokusert, mens Ditlef Jacobsen skal styre skuta og det fortjener alle ansatte. Vi skal ikke bare være best på det vi driver med, vi skal også være best på hjemmebane. Det kommer Ditlef til å sørge for, sier Røisland.

Øker i omsenting
For Jacobsen blir eventbransjen dermed ett nytt stopp på en karrierevei som rommer alt fra musikk, medier og reklame. Ditlef Jacobsen var blant annet 14 år i Sony som markedsdirektør og senre kommunikasjonsdirektør i TVNorge før han begynte i Schjærven.

- Jeg har vært heldig å få jobbe med fine folk i Schjærven i mange år og er takknemlig over alt det jeg har lært og fått være med på, men nå var tiden inne for å prøve noe nytt, sier Ditlef Jacobsen.

Medvind er et mellomstort eventbyrå med en omsetning på rundt 60 millioner kroner. I 2018 hadde selskapet et overskudd på driften på rundt to millioner kroner.

- Vi er ikke helt klare med tallene for 2019, men fjoråret var et veldig bra år med vekst både på topp og bunn. Det var en økning  på alle parametre, sier han.

I Medvind skal han jobbe blant annet med Utenriksdepartementet, Norad og WWF. 

Forlater Schjærven
Han sier samtidig det var «vemodig» å slutte i Schjærven.

- Det kjennes riktig på alle måter selv om det er vemodig å forlate mine venner og gode kollegaer i Schjærven. Schjærven-kulturen har helt unike kvaliteter og jeg ønsker dem alt godt på veien videre, sier Ditlef Jacobsen.

- Når pakket du kofferten i Schjærven?

- Det ble i hvert fall ingen ferie. Jeg slutten på en fredag og startet i Medvind på en mandag, sier han.

- For nå var tiden inne for å prøve noe nytt?

- Jeg manglet en måned på å runde ni år i Schjærven og denne uken blir jeg 58 år. Da tenkte jeg at dette ville være en utrolig spennende og fin anledning til å prøve seg på noe nytt og det å være byråleder. Når man har blitt såpass voksen er det ikke sikkert det så mange slike muligheter, Sier han.

Anders Waage, toppsjef i Schjærven, sier «Ditlef Jacobsen har vært en kjær kollega og en viktig bidragsyter i utviklingen av Schjærven de siste årene.»

- Han vil bli savnet både sosialt og faglig, men vi kan bare gratulere alle i Medvind med en super ansettelse, og vi ønsker Ditlef Jacobsen alt godt på veien videre, sier Waage.